Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

BÜ’de Doğa Turizmi Temalı Seminer Düzenlendi

Bartın Yayın: 01.10.2014 08:59
Yazar:
BÜ’de Doğa Turizmi Temalı Seminer Düzenlendi

BARTIN Üniversitesi’nde, (BÜ) Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) projesi kapsamında ‘Doğa Temelli Sürdürülebilir Turizm ve Bartın İçin Projeler’ adlı seminer düzenlendi. BÜ Orman Fakültesi Dekanlığı tarafından ‘Küre Dağları Milli Parkı Bartın Bölümünde Ekoturizm Potansiyeli Belirlenerek Köy Tasarım Rehberlerinin Üretilmesi’ adlı BAKKA projesi kapsamında ‘Doğa Temelli Sürdürülebilir Turizm ve Bartın İçin Projeler’ adlı seminer düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, “Fakültemiz ile Avrupa Doğa Koruma Merkezi (ECNC) arasında bir mutabakat imzalamıştık. Bu işbirliği sayesinde ülkemizdeki ve bölgemizdeki projelere fakültemiz uzmanlarının katılımının sağlanacağını ve araştırmalar için Avrupa Doğa Koruma Merkezinden destek alacağımızı bildirmiştik. Bu süreç içinde çalışma ortaklığımızın ilk ürünü olarak ECNC’nin belediyelerle yürüttüğü kaliteli destinasyon projesine Bartın, Amasra ve Ulus belediyelerinin de katılmasını sağladık. Kurucaşile Belediyesinin de bu projeye katılmasını bekliyoruz” dedi. Daha sonra Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış yönetiminde Avrupa Doğa Koruma Merkezinden Peter Van Der Goot ile ECNC Kapasite Geliştirme ve Paydaşlar Birimi Yöneticisi Ayşegül Çil, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş tarafından kaliteli destinasyon projeleri konusunda sunumu yapıldı. Sunumların ardından kaliteli destinasyon projesine katılanlara belgeleri verildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İş dünyasından Başkan Çetinkaya’ya ziyaret

Manşet Yayın: 03.05.2024 14:45
İhlas Haber Ajansı
İş dünyasından Başkan Çetinkaya’ya ziyaret

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal ve yönetimi, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yi ziyaret ederek hayırlı dileklerinde bulundu.

Ziyarette MÜSİAD Şube Başkanı Cengiz Ünal ve yönetiminin yanı sıra Kadın Kolları Şube Başkanı Kübra Ekmekci ve yönetimi, Genç MÜSİAD Karabük Başkanı Yunus Emre Akın da hazır bulundu.
Başkan Ünal 2024 yerel seçimleri sonucunda Karabük Belediye Başkanlığı’na seçilen Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar dileyerek, iş dünyası olarak her türlü desteğe hazır oldukları ifade ettiler.
Ziyarette ayrıca, ekonomik faaliyetler, iş dünyası ve MÜSİAD’ın Karabük çalışmaları hakkında istişarede bulunan Ünal ve yönetimi daha sonra Çeyinkaya’ya plaket takdiminde bulundu.

AW195940 03 jpg AW195940 01 jpg