Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Fatih Mert Gül Türkiye Şampiyonu

Spor Yayın: 02.09.2014 13:52
Yazar:

Geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye Wushu Federasyonu’nun Ordu ilinde düzenlediği Türkiye Şampiyonasında Türkiye 2.’si olarak Karabük’e gümüş madalya kazandıran Fatih Mert Gül, Türkiye Karate Federasyonu’nun 30-31 Ağustos 2014 tarihlerinde Artvin’de düzenlediği Türkiye Kyokushin Karate Şampiyonasında 70 kg büyük erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Safranbolu Aslan Spor Kulübü sporcusu olan ve antrenörü Ramazan Sevinç eşliğinde Milli takıma hazırlanan Gül, Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda öğrenimine devam ediyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’de Afet ve Acil Durum Yönetimi Farkındalık Eğitimi

Gündem Yayın: 27.04.2024 13:01
KBÜ’de Afet ve Acil Durum Yönetimi Farkındalık Eğitimi

Karabük Üniversitesinde AFAD Karabük İl Müdürü Gazanfer Erbay tarafından “Afet ve Acil Durum Yönetimi Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesinde Stratejik İlişkiler ve İmaj Geliştirme (SİMGE) Kulübü tarafından düzenlenen eğitim programında AFAD Karabük İl Müdürü Gazanfer Erbay tarafından bilgilendirme yapıldı. Afet bilinci oluşturmayı amaçlayan eğitimde, afetlerin doğası, afete hazırlık önlemleri ve acil durum planları gibi konular ele alındı.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen eğitimde, afet ve acil durumun tanımı yapılarak karşılaşılabilecek riskler ve bu risklerden kaçınabilecekler yollar hakkında temel bilgiler verildi.

AFAD Karabük İl Müdürü Gazanfer Erbay, başta depremler olmak üzere Türkiye’de doğa kaynaklı tehlikelerin zarar verdiğini ve afet haline dönüştüğünü belirterek, “En son geçen sene 6 Şubat depremlerini yaşadık. Birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Burada da bugün Stratejik İlişkiler ve İmaj Geliştirme (SİMGE) Kulübü öğrencilerimize afetle ilgili bilgiler vereceğiz” dedi.

Doğa kaynaklı tehlike veya insan kaynaklı hiçbir tehlikenin, zarar vermeden afet haline dönüşmediğini söyleyen Erbay, “Bu tehlikelerin afet haline dönüşmesi için mutlaka zarar vermesi lazım. Bizler bilinçli bireyler olarak bu tehlikenin vereceği zararı önlemeye çalışacağız veya bu zarardan kendimizi en az kayıpla hasarla kendimizi korumaya çalışacağız. Afete karşı bilinçli bireyler olacağız. Bizim de amacımız bu yönde. ‘Bu tehlikelere karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz? Nasıl önlemler alabiliriz? Nasıl bilinçli bireyler olabileceğiz?’ Bugün bunları anlatacağız. Yani amacımız, bu tehlikeler artık zarar vermesin, Türkiye’de afet haline dönüşmesin” diye konuştu.