Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Eskipazar Kaymakamından Sülüklü Gölde  inceleme

Gündem Yayın: 07.04.2018 13:43
Yazar:
Eskipazar Kaymakamından Sülüklü Gölde  inceleme

Eskipazar İlçe  Kaymakamı Hüseyin Remzi Konak Özel İdare Müdürü Bülent Ceylan ile birlikte Boncuklar Köyü Pelitçik Mahallesinde bulunan Sülüklü Göl’de incelemelerde bulundu ve Köy Muhtarı Ramazan Kaynar’dan göl hakkında bilgi aldı.

Halk dilinde Sülüklü Göl olarak bilinen alanda Büyük Göl ve Küçük Göl olmak üzere çamurlu su ağırlıklı iki tane göl bulunmakta olup, büyüğüne Sülüklü Göl, küçüğüne ise yöre halkının deyimiyle Eşek Sülüğü Gölü deniyor.

Büyük Göl’ de (Sülüklü Göl) yetişen sülükler, Boncuklar Köyünün kadim tarihinden bu tarafa çevre halkı ve bilenler tarafından halk sağlığı alanında kullanılıyor. Burada yetişen sülükler köy tüzel kişiliğinden alınacak izin ve verilecek bilgiler doğrultusunda felç hastalıkları, kan dolaşımı bozukluğu (varis dahil), kol, bacak ve muhtelif ağrılar, uyuz, kaşıntı, ayak pişiği ve benzeri hastalıklarda tedavi amaçlı kullanılıyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görenler şaşırdı: Kamyon şaha kalktı

Gündem Yayın: 03.05.2024 08:48
İhlas Haber Ajansı

Tokat’ta yol çalışması sırasında yaşanan ilginç olayda, bir kamyonun moloz yığını dökmek için damperi kaldırmasıyla birlikte şaha kalkması görenleri hayrete düşürdü.

Tokat’ın Artova ilçesinde yapılan yol çalışmaları sırasında ilginç bir olay yaşandı. Bir kamyon şoförü, kamyonun sırtındaki moloz yığınını dökmek için damperi kaldırdığında, kamyon birden havaya yükseldi. Şoförün kontrolünü kaybetmesi sonucu kamyon havada asılı kaldı. Bu olayı görenler, cep telefonlarıyla kamyonun havada asılı kalma anlarını kaydetti. Görüntüler, sosyal medyada hızla yayıldı ve ilginç bir olay olarak dikkat çekti. Yol çalışması esnasında yaşanan bu olay, şaşkınlıkla karşılandı. Olay sonrasında şoförün ve çevredekilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.