Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Şeker ve tatlılar tezgahlarda yerini aldı

Zonguldak Yayın: 02.07.2016 08:33
Yazar:
Şeker ve tatlılar tezgahlarda yerini aldı

ZONGULDAK Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala Devrek’te bayramlık şekerlemeler ve tatlılar tezgahlarda yerini almaya başladı. Zonguldak’ın Devrek ilçesinde de mübarek Ramazan Ayının bitmesine sayılı günler kala bayramlık şekerlemeler ve tatlılar tezgahlarda yerini almaya başladı. Ramazan Bayramı nedeniyle pastane, marketlerde ve seyyar satıcılarda baklava ve şekerleme ve diğer tatlı çeşitleri vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor. Bayram arifesi nedeniyle Devrek’te hissedilir bir hareketlilik yaşandığını ifade eden şekerleme firmasının sahibi İbrahim Uzun,” Ramazan ayının bitmesine az bir zaman kala vatandaşlarımız yavaş yavaş tatlı ve diğer şekerleme çeşitlerine yönelmeye başladı. Halk arsında Şeker Bayramı da denilen Ramazan Bayramının yaklaşması nedeniyle özellikle çocukların olmasa olmazsa olmazlar arasında olan çikolata ve diğer şekerlemelerin fiyatları uygun herkese ve her keseye hitap eden ürünlerimiz var. Esnaf olarak tüm hemşehrilerimizin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz ” dedi. Zonguldak’ın en hareketli ilçeleri arasında yer alan Devrek’te özellikle yurt dışından gelmeye başlayan gurbetçi vatandaşlar da ilçenin ve köylerin hareketlenmesine neden oluyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 00:36
İhlas Haber Ajansı
Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı. Çay alım sezonunun açılması ile birlikte çay üreticileri de çay bahçelerine girerek çaylarını toplamaya başladı.

2024 yılının yaş çay sezonu için çay müstahsilleri, ÇAYKUR’a çay satabilmek için çaylık arazilerinde budama işlemi yaparak bakımlara başladı. Çay budamalarının hemen ardından üreticiler tarafından arazilerde gübreleme işlemi gerçekleştirilirken, yaş çay kampanyası için üreticiler hazırlıklarını tamamladı. Hazırlıklarını tamamlayan üreticiler bugün sabah saatlerinde çay bahçelerine girerek çay hasadına başladı. Çay müstahsili şimdi ise yaş çay taban fiyatının açıklanmasını bekliyor.

“Kontenjan uygulaması olacağını düşünerek çaya girmeye başladık”

Kontenjan uygulaması yapılabileceğinden erkenden çaylarını satmak istediklerini ifade eden Rizeli çay üreticilerinden Hüseyin Can Şişman, “Biz sezonun iyi olmasını bekliyoruz. Çay satmakta zorlanmamak için önceden çaya başladık. Kontenjan uygulaması olacağını düşünerek çaya girmeye başladık. Çayda kontenjan uygulaması olabileceğinden ötürü çayımızı daha rahat satabilmek için erkenden kesmeye başladık. Çayın 20 liradan aşağı olmaması lazım. Heyecanla devlet büyüklerimizden çayımıza iyi bir fiyat vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Çay sezonunun güzel geçeceğine vurgu yapan Emirhan Şişman ise “Her yılın hasadı gibi bu yılda çok iyi. Ben Kırklareli’nde üniversite okuyordum. Çay zamanı geldi. Bizim de buraya gelmemiz gerekti. Birinci sürümde bizde burada bulunuyoruz. Ne kadar alımlar geç başlarsa o kadar yoğunluk olur. Erken başlarsa yoğunluk olmaz. Eski yıllara göre topladığımız çay oranı düşük. Ailecek topladığımız için sohbet eşliğinde güzel geçeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu seneki çay sezonu şenlik içerisinde geçeceğine inanıyorum”

Çaylarını işçi almadan kendilerinin topladıklarını belirten Nurcan Şişman ise “Yeni sezon herkese hayırlı ve uğurlu olsun. Yaş çay fiyatını sabırsızlıkla bekliyoruz. Kalite olarak çay iyi. 5-6 kişi toplanıyoruz. Birbirimize çay topluyoruz. Biz işçi almıyoruz. Çayımızı kendimiz topluyoruz. Birbirimizin işini görmüş oluyoruz. Bu seneki çay sezonu şenlik içerisinde geçeceğine inanıyorum. Biz hepimiz komşuyuz. Birlik içerisinde çayı topluyoruz” dedi.