Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Araç’ta Katı Atık Bertaraf İstasyonu Hizmete Geçti

Kastamonu Yayın: 02.10.2015 07:57
Yazar:
Araç’ta Katı Atık Bertaraf İstasyonu Hizmete Geçti

KASTAMONU Araç Belediyesi, hizmete giren çöp ve katı atık bertaraf aktarma istasyonuna çöplerini getirmeye başladı.
Daha temiz ve sağlıklı bir çevre için Kastamonu Mahalli İdareler Birliği tarafından projelendirilen Kastamonu Katı Atık Bertaraf ve Aktarma İstasyonu projesi dahilinde Araç ilçesine Katı Atık Aktarma İstasyonu kuruldu. Çöp ve katık atık sorununun çözülmesi, çevre faktörlerinin temiz ve sağlıklı kalmasının sağlanması için Araç Belediyesi tarafından toplanan çöp ve atık maddeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan Kastamonu Mahalli İdareler Birliği Katı Atık Ortaköy Aktarma İstasyonuna götürmeye başladı.
Aktarma İstasyonuna Araç, Daday ve İhsangazi ilçelerinden gelen çöp ve katı atıklar aktarılacak. Aktarma istasyona gelen TIR ile boşaltılarak Devrekani ilçesindeki Katı Atık Bertaraf İstasyonuna götürülüyor. Bu sayede Araç ilçesinde, çevre sağlığı ve temizliği açısından önem arz büyük önem taşıyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yüksekten düşen çocuk hayatını kaybetti

Gündem Yayın: 08.05.2024 12:12
İhlas Haber Ajansı
Yüksekten düşen çocuk hayatını kaybetti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 13 yaşındaki çocuk 4. kattaki evlerinin balkonundan dengesini kaybetmesi sonucu beton zemine düşerek hayatını kaybetti.

Olay dün akşam saatlerinde Kepez Mahallesi Gaziler Sokak Çınar apartmanında meydana geldi. İddiaya göre, apartmanın 4. Katında oturan 13 yaşındaki Eren Uysal isimli çocuk balkonda oyun oynadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu 4. kattan evlerinin girişindeki beton zemine düştü. Olayı gören yakınları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı 13 yaşındaki Eren Uysal’ a yaptıkları ilk müdahalenin ardından Devlet hastanesine kaldırdı. Ereğli Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından Eren Uysal Zonguldak Bülent Ecevit Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen Eren Uysal’ın beyin kanamasına bağlı olarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Paylaş: