Bolu merkeze bağlı 4 köyde, içme suyu çizgisinde yaşanan sorun nedeniyle 80 kişi hastaneye başvurdu. İshal, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleriyle hastaneye gelen vatandaşlar tedavilerinin akabinde taburcu edilirken, su deposundan numune alınarak inceleme başlatıldı.
Olay, Bolu’nun merkeze bağlı Örencik, Okçular, Ilıcakınık ve Çamyayla köylerinde meydana geldi. Birebir içme suyu sınırını kullanan köylerde, su deposunda yapılan paklık çalışmasının akabinde çok sayıda kişi rahatsızlandı. İshal, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleriyle bir haftalık vakit diliminde hastaneye başvuran 80 kişi tedavi altına alındı. Hastaneye başvuran vatandaşların tamamının taburcu edildiği öğrenilirken, İl Sağlık Müdürlüğü grupları tarafından su deposundan numuneler alınarak laboratuvar incelemesine gönderildi.
Köy muhtarları ve mescitler aracılığıyla vatandaşlara "2-3 gün müddetle musluk suyu tüketmeyin, dışarıdan su temin edin" uyarısı yapıldı.
Köylülerden Arif Özdemir, "Haberimiz var lakin ne halde olduğunu bilemiyorum. Depodan mıdır, diğer bir şeyden midir bilemiyorum. Muhtarlar ihtar yapmış. 2-3 gün su içmeyin, dışarıdan alın demişler. Çalışmalar sürüyor" dedi.
Olayla ilgili sıhhat gruplarının çalışmaları devam ediyor.
Kastamonu’da Engelliler Haftası aktiflikleri çerçevesinde açılan stantta konser veren özel bireylerden oluşan koro, dinleyicilerini mest etti.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Kısmı 4. sınıf öğrencileri tarafından toplumsal sorumluluk projesi çerçevesinde stant hazırlandı. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi Fuaye Salonunda, Doç. Dr. Burak Erhan Tarlakazan’nın nezaretinde, öğrenciler tarafından hazırlanan "Engelleri Afişle, Afişinle Engelle!" standında özel bireylerin ömürlerine dikkat çekildi. Özel bireyler ile ailelerinin ziyaret ettiği standın açılışının akabinde özel bireyler tarafından konser verildi.
Kastamonu Manisiz Hayat Merkezi’nde eğitim alan özel bireyler ile Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Kısmı öğrencileri tarafından konser verildi. Çeşitli türkülerin seslendirildiği konser dinleyicilerden büyük beğeni topladı.
"Müzik hudutları aşan, kalpleri birleştiren değerli bir araçtır"
Etkinliklerde konuşan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sanat Yapıtları Konservasyonu ve Onarımı Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Yıldız, "Özel bireyler, toplumsal hayata tam ve aktif iştirak sürecinde, ne yazık ki pek çok zorlukla karşılaşıyor. Toplumun her bir ferdinin bu mevzuda farkındalığını artırması ve üzerine düşen misyonları yerine getirmesi de kıymet taşımaktadır. İşte bu şuurla hayata geçirdiğimiz bu projede, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak, özel bireylerin ömürlerine sanatın dokunuşunu katmayı amaçlayan toplumsal sorumluluk projemizin finalinde, onların yeteneklerini sergileyecekleri bu konserde bulunmaktan ötürü büyük memnunluk duyuyorum" dedi.
"Müziğin üniversal lisanı, farklılıklara bir ortaya getiren, kalpleri birbirine bağlayan eşsiz bir güçtür"
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Kısmı Kısım Lideri Dr. Öğretim Üyesi Elçin Ergin Talaka ise, "Bugün özel bireyler haftası vesilesiyle bir ortadayız. Bu manalı hafta, toplum olarak özel bireylerin hayatın her alanında karşılaştıkları farklılıklara dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve onların haklarına, hayallerine dayanak olmak için bize kıymetli bir fırsat sunuyor. Müziğin üniversal lisanı, farklılıklara bir ortaya getiren, kalpleri birbirine bağlayan eşsiz bir güçtür. İşte bugün, Müzik Kısmımızın yetenekli öğrencileri, bu gücü kullanarak farklı özel bakıma sahip çocuklarımızla birlikte çok değerli bir konsere imza atıyorlar. Bu aktiflik, yalnızca bir konser olmanın ötesinde dayanışmanın, sevginin ve birlikte üretmenin en hoş örneklerinden birini sergiliyor" biçiminde konuştu.