Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi bölgesel kalkınma ve sanayi iş birliği ile üretime katkı sağlıyor

Kastamonu Üniversitesi, 2024 yılı boyunca Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği çerçevesinde 4 Ar-Ge projesi ve 33 danışmanlık hizmeti sağladı.
Kastamonu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) öncülüğünde yürütülen çalışmalar sayesinde sanayi temsilcileriyle iş birliği güçlendirilirken, Kastamonu Üniversitesi’nin bilimsel ve teknik birikimi alana aktarıldı. Kastamonu Üniversitesi’nin kamu ve sanayi ile etkileşimini artırmaya yönelik faaliyetleri kapsamında 25 akademisyen görevlendirilerek 4 Ar-Ge projesi hayata geçirildi ve 33 danışmanlık hizmeti sağlandı. Bu projeler ve danışmanlık faaliyetleri, endüstrinin mevcut gereksinimlerine yönelik akademik tahliller geliştirilmesine katkı sundu. Ayrıyeten, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu üyeleri tarafından 8 saha ziyareti gerçekleştirilerek sanayi temsilcileriyle birebir temas kuruldu. Bu ziyaretler sırasında yürütülen projelerin alandaki uygulamaları incelendi ve iş birliğinin daha faal hale getirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Bölgesel kalkınmaya katkı sağlanacak
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından yürütülen bu çalışmaların temel gayesi, endüstrinin muhtaçlık duyduğu akademik dayanakların artırılması ve Kastamonu Üniversitesi’nin ürettiği bilginin ekonomik yarara dönüştürülmesi olarak belirlendi. Bu doğrultuda, sanayi kuruluşlarıyla gerçekleştirilen projelerin çeşitlendirilerek sürdürülmesi ve bölgesel kalkınmaya daha fazla katkı sunulması planlanıyor.

"İş birliklerimizi artırarak sürdüreceğiz"
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, kamu, üniversite ve sanayi ortasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, akademik bilginin sanayi ile buluşturulmasının değerine dikkat çekerek, "Akademik bilgi birikimimizi endüstriyle buluşturuyor ve bu süreçteki katkılarımızı artırarak sürdüreceğiz. Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin yürüttüğü çalışmalar, bilgi ve teknolojinin ekonomik yarara dönüşmesinde büyük rol oynamaktadır. Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği projelerimizi daha da çeşitlendirerek devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da müzelerde bayram yoğunluğu

Samsun’da kültür turizmine ilgi her geçen gün artarken Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki müzelerde bayram yoğunluğu yaşanıyor.
Bayram tatilini fırsat bilenler birbirinden farklı temalardaki müzeleri ziyaret ederek kentin tarihine ve kültürüne tanıklık ediyor.
Doğal hoşluklarının yanında kültürel mirasıyla da ön plana çıkan Samsun, müze zenginliği ile de dikkat çekiyor. Birbirinden farklı temalardaki müzelerin 6’sı Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunuyor. Her yıl ziyaretçi sayısını artıran Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki müzeler Ramazan Bayramı tatilinde de binlerce kişinin tercihi oldu. Kentin hafızasını yansıtan müzeleri ziyaret edenler kentin tarihini, kültürünü ve sanatını tanıma fırsatı buluyor. Her müze farklı bir tema. Atatürk’ün 1919’da Samsun’a geldiği süreci yaşamak isteyenlerin tercihi Canik ilçesinde bulunan Bandırma Vapuru’nun teğe bir replikası olan Bandırma Gemi Müzesi oluyor. Amazon bayanların hayatına tanıklık etmek isteyenler Amazon Köyü Müzesi’ni, kurtuluşa giden süreci yaşamak isteyenler Havza’daki Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyor. Türkiye’nin birinci tütün müzesi olma özelliği taşıyan Bafra Tütün Müzesi ile Türkiye’nin birinci tematik mübadele müzesi olma özelliği taşıyan Alaçam Mübadele Müzesi de ilgililerini ağırlıyor. Bayram yoğunluğunun yaşandığı müzelerden biri de İlkadım ilçesinde bulunan Avrupa’nın en itibarlı müzelerinden biri mükafatına sahip Samsun Kent Müzesi oluyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Çok sayıda müzeye konut sahipliği yapan Samsun’umuz kültür turizminin en hoş örneklerini yansıtıyor. Kültür turizminin değerli argümanlarından biri olan müzelerimize ilgi de giderek artıyor" dedi.
Samsun’da kültür turizmine ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Lider Halit Doğan, "Müzelerimiz kentimizin ve insanımızın kültürel mirasını, tarihini ve sanatını koruyan yerler. Çok sayıda müzeye konut sahipliği yapan Samsun’umuz kültür turizminin en hoş örneklerini yansıtıyor. Kültür turizminin kıymetli argümanlarından biri olan müzelerimize ilgi de giderek artıyor. Bu bayram tatilinde de müzelerimiz çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Kültür turizminin can damarı müzelerimizin korunması, geliştirilmesi ve daha geniş kitlelerle buluşturulabilmesi ismine bizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.