blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kaldırımları işgal eden 76 motosiklet sürücüsüne ceza

Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü takımları, kaldırımları işgal eden motosikletlere yönelik yaptığı geniş çaplı kontrol sonucunda 76 motosiklet şoförüne ceza yazıldı.
Yayaların, bilhassa de engelli bireylerin, bebek otomobiliyle yürüyen ailelerin ve yaşlı vatandaşların kaldırımlarda rahatça hareket etmesini engelleyen motosiklet şoförlerine yönelik sıkı denetimler yapıldı. Yaya güvenliğini sağlamak ve kent nizamını korumak hedefiyle yapılan kontrollerde 76 motosiklet şoförüne süreç yapıldı. Yaya yollarına yöntemsiz biçimde park eden motosikletler tespit edildi. Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-n unsuru kapsamında cezai süreç uygulandı.

Engelli ve yaşlı vatandaşlar mağdur edilmeyecek
Yetkililer, kaldırımların yayalara ilişkin olduğunu ve bu alanların bilhassa engelli bireyler, yaşlılar ve çocuklu aileler için hayati ehemmiyet taşıdığını vurguladı. Samsun Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzuru ve güvenliği için kontrollerini kararlılıkla sürdüreceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Normal doğum eylem planı düzenlendi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından " Olağan Doğum Hareket planı Programı " kapsamında Ebelik Eğitimlerinin Güçlendirilmesi maksadıyla vilayet genelinde kamu ve özel hastanelerdeki ebelerin bilgi ve marifetlerini geliştirmek maksadıyla eğitim düzenlendi.
Zonguldak Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Düzenlenen Eğitime İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Lideri Uzm. Dr. Pınar Menderes Turhan, Lider Yardımcısı Hasret Birinci, Halk Sıhhati Hizmetleri Lideri Dr. Sevilen Köktürk ve çok sayıda Sıhhat çalışanı katıldı. Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonunda geniş kapsamlı olarak düzenlenen eğitimi Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Ebelik Kısmı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Hacer Yalnız Dilcen, Dr. Öğretim Üyesi Yeliz Çakır Koçak, Araştırma Vazifelisi Ebru Bulut tarafından verildi.
Düzenlenen eğitimin gerisinde bir konuşma yapan Kamu Hastaneleri Hizmetleri Lideri Uzm. Dr. Pınar Menderes Turhan Ebelik mesleğinin kutsallığına ve değerine değinerek Şöyle dedi:
"Doğal olan olağan doğum sloganı ile annelerin üreme sıhhatlerinin korunması, inançlı ve konforlu şartlarda doğum yapmalarının sağlanmasını hedefleyen 2025 yılı olağan doğum aksiyon planı çalışmalarının ülkemizde ve vilayetimizde tüm süratiyle sürdürmekteyiz. Kelam konusu çalışmalar kapsamında doğum hizmetinde etkin rol alan Ebeler başta olmak üzere tüm Sıhhat işçisinin bu bahisteki farkındalığının artırılmasını hedefliyoruz."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.