Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Aralık, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Fiziksel ve nörolojik hastaların umudu olan merkez şifa dağıtıyor

Samsun’da bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, ortopedik hastalıklardan nörolojik rahatsızlıklara kadar birçok alanda şifa dağıtıyor.
2019 yılında ’kaplıcalar diyarı’ Havza ilçesinde açılan OMÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, günlük 250 hastaya fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunuyor. Uzman doktorlar ve fizyoterapistler eşliğinde teknolojik cihazlarla hastalara hizmet veriliyor.
Merkezle ilgili bilgi veren OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. İlker İlhanlı, "Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bağlı olarak çalışmaktadır. Uzman doktorlar, uzman fizyoterapistlerle birlikte fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmet verilmektedir. Günlük yaklaşık olarak 20 ile 25 civarı hastaya haftada 4 gün boyunca poliklinik hizmeti, haftanın 6 günü günlük yaklaşık 250 hastaya fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunulmaktadır. Bütün ağrılı hastalıklar, kireçlenmeler, fıtıklar, bunun dışında felç vakaları, nörolojik hastalıklardan parkinson, multiple skleroz dahil olmak üzere hareket bozukluğu hastalıkları gibi pek çok konuda hizmet vermeye devam ediyoruz. Havza kaplıcalarıyla meşhurdur. Kaplıca hizmetinden de gelen hastalarımız faydalanabilmekteler. Osteoporoz ve lenfödem üzerinde sayılı merkezlerimizden bir tanesiyiz" dedi.
Tedavi merkezine gelen hastalar ise verilen hizmetinden dolayı çok mutlu olduklarını, zamanla iyileştiklerini, teknolojik imkanlar ve çalışanlar sayesinde şifa bulduklarını söylediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin