Reklam
Reklam

Karabük’ten Hac Yolculuğu Başladı: 2025 Dönemi Hacı Adayları Uğurlandı

rekt
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Mayıs, 2025 15:08 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te hac vazifesini yerine getirmek üzere uğurlama töreni gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü binasının önünden geçtiğimiz gün 41 hacı adayı daha uğurlandı. Daha önce binlerce kişinin katıldığı 180 hacı adayı, 100. Yıl Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen “Hacı Uğurlama Programı” ile uğurlanmıştı.

UST MANSETKBU Sosyal Bilimlerde Zirveye Tirmaniyor2 2

Karabük’te yaklaşık 300’e yakın hacı adayı farklı organizasyonlarla, dualarla uğurlandı ve birkaç gün sonra Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile eşi Ebru Kırışık’ın da hacı kafilelerine katılmak üzere bu yılki hacı adayları arasında yer alması bekleniyor.

Karabük İl Müftüsü Ali Erhun, hac ibadetinin büyük bir anlam taşıdığını belirterek, “Beytullah’ta kılınan bir namaz, Beytullah dışında (Mescid-i Nebevi hariç) kılınan 100 bin rekat namaza bedeldir” ifadeleriyle hacın önemine dikkat çekti. Müftü Erhun, ayrıca, Beytullah ve Mescid-i Nebevi’de bol bol namaz kılmanın faydalarını vurguladı.

Bu yılın son hacı adaylarının olduğu kafile, Karabük İl Müftülüğü önünden hareket ederek, 2025 dönemi hac yolculuğuna başladı. Hacı adaylarının ilk durağı olarak Medine-i Münevvere’ye ulaşmaları planlanıyor. Aileler ve adaylar, bu anlamlı yolculuk öncesi duygularını paylaştı.

Karabük’ten hac yolculuğuna çıkan adaylar, hac ibadeti öncesinde manevi hazırlıklarını tamamlayarak, kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirmek üzere hareket ediyor. Hacı adaylarının bu kutsal yolculuğu, Karabük’te toplumsal dayanışmayı güçlendiriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin