Karabük’ten Hac Yolculuğu Başladı: 2025 Dönemi Hacı Adayları Uğurlandı - Karabük Haber Postası
rekt
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Mayıs, 2025 15:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ten Hac Yolculuğu Başladı: 2025 Dönemi Hacı Adayları Uğurlandı

Karabük’te hac vazifesini yerine getirmek üzere uğurlama töreni gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü binasının önünden geçtiğimiz gün 41 hacı adayı daha uğurlandı. Daha önce binlerce kişinin katıldığı 180 hacı adayı, 100. Yıl Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen “Hacı Uğurlama Programı” ile uğurlanmıştı.

UST MANSETKBU Sosyal Bilimlerde Zirveye Tirmaniyor2 2

Karabük’te yaklaşık 300’e yakın hacı adayı farklı organizasyonlarla, dualarla uğurlandı ve birkaç gün sonra Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile eşi Ebru Kırışık’ın da hacı kafilelerine katılmak üzere bu yılki hacı adayları arasında yer alması bekleniyor.

Karabük İl Müftüsü Ali Erhun, hac ibadetinin büyük bir anlam taşıdığını belirterek, “Beytullah’ta kılınan bir namaz, Beytullah dışında (Mescid-i Nebevi hariç) kılınan 100 bin rekat namaza bedeldir” ifadeleriyle hacın önemine dikkat çekti. Müftü Erhun, ayrıca, Beytullah ve Mescid-i Nebevi’de bol bol namaz kılmanın faydalarını vurguladı.

Bu yılın son hacı adaylarının olduğu kafile, Karabük İl Müftülüğü önünden hareket ederek, 2025 dönemi hac yolculuğuna başladı. Hacı adaylarının ilk durağı olarak Medine-i Münevvere’ye ulaşmaları planlanıyor. Aileler ve adaylar, bu anlamlı yolculuk öncesi duygularını paylaştı.

Karabük’ten hac yolculuğuna çıkan adaylar, hac ibadeti öncesinde manevi hazırlıklarını tamamlayarak, kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirmek üzere hareket ediyor. Hacı adaylarının bu kutsal yolculuğu, Karabük’te toplumsal dayanışmayı güçlendiriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yangindan komsusunu kurtarmak isterken canindan oldu pv2AgWMh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta yangından komşusunu kurtarmak isterken canından oldu

Tokat’ın Niksar ilçesinde komşusunun evinde çıkan yangında yardım etmek için içeri giren komşusu, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, 12 Nisan tarihine İlçeye bağlı Melikgazi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hamdi Çavuş Sokak’ta bulunan S. G.’ye ait iki katlı evde, kimsenin bulunmadığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden yükselen dumanları fark eden komşu Zübeyde Şimşek durumu kontrol etmek için evin arka kapısını kırıp, içeri girerek ev sahibine yardım etmek istedi. Evde bir kişinin olabileceği ihtimali üzerine yoğun dumanın bulunduğu yapıya giren itfaiye ekipleri, yaptıkları aramada baygın haldeki komşu Zübeyde Şimşek’e ulaştı. Ağır yaralı olarak Niksar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Zübeyde Şimşek daha sonra Kayseri’deki bir hastaneye sevk edildi. Şimşek yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin