Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kastamonu’da Merinos Irkı Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı

Kastamonu Yayın: 14.07.2015 09:10
Yazar:
Kastamonu’da Merinos Irkı Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı

KASTAMONU Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında, Kastamonu’da merinos ırkı damızlık koç dağıtımı yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında, çiftçilerin elinde bulunan koyun sürülerine, yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımı ile kan değişimi sağlanarak işletmelerin daha verimli olması hedefleniyor.
Bu kapsamda, yapılan koç dağıtım törenine, İl Müdürü Osman Yaman, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yetkilileri, şube müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Damızlık koç dağıtım töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, “İlimizde hayvancılığın çok önemli olduğunu, bu zor mesleği seçerek ilimiz ve ülkemiz tarımına yapılan katkılar nedeni ile çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum. Bakanlığımız tarafından 2010 yılından beri uygulanan bu proje ile mevcut sürülerin üstün verimli koçlar ile kan değişiminin sağlanarak daha verimli işletme haline gelmesi hedefleniyor. Bugün burada Taşköprü ilçesine 14, Merkez ilçeye 8, Devrekani ilçesine 6, Tosya ilçesine 4, Bozkurt ilçesine 2 ve Seydiler ile Araç ilçelerine 1’er adet olmak üzere toplam 36 damızlık koç dağıtıldı. Damızlıkların Polatlı Tarım İşletme Müdürlüğünden titizlikle seçildi. Koç alacak kişilerin İlimiz Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile yapılan müşterek bir çalışma ile belirlendi. Koyun popülasyonunun mevcut durumuna göre merinos ırkının tercih edildi. Daha önce bu projeden yararlanan çiftçilerimize koç verilmedi. İşletmede bulunan koç sayısına göre miktarın belirlendi. Proje 3 yıl süreli geçerli olacak. Bu süre zarfında verilen koçların kontrollerini yapacağız. Herhangi bir olumsuzluk olması durumunda Veteriner Hekimlerimize başvurmaları gerekiyor ve damızlık koçların İlimiz ve Ülkemiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Proje kapsamında verilen koçlar, yapılan kura çekiminin ardından hak sahibi çiftçilere dağıtıldı. Proje süresince damızlık koçlar, kesilemez, satılamaz veya başka birine devredilemeyecek. Bu süre zarfından herhangi bir ölüm veya sakatlanma olduğunda, resmi Veteriner Hekim tarafından rapor tutturulması gerekecek.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye’nin 33. Fabrika Voleybolu Gümüşhane’ye açıldı

Spor Yayın: 07.05.2024 09:23
İhlas Haber Ajansı
Türkiye’nin 33. Fabrika Voleybolu Gümüşhane’ye açıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından 6-12 yaş çocukların voleybol ile tanıştırılması ve lisanslı sporcu sayısının artırılması amacıyla kurulan voleybol okulu Fabrika Voleybol’un 33.’sü Gümüşhane’de açıldı.

Yaz aylarında yüksek rakımlı yaylalarında ve kış mevsiminde de köylerinde kar üstünde voleybol oynanan, bir zamanlar voleybol süper liginde ve birinci ligde hem erkek hem de kadın takımları olan Gümüşhane’de Fabrika Voleybol düzenlenen törenle faaliyetlerine başladı.

Aydın Doğan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Bu bizler için, Gümüşhanemiz için çok önemli bir proje”

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından gönderilen tshirt, file, top gibi malzemelerin dağıtıldığı törende konuşan Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, “Fabrika Voleybol 2013 yılında federasyonumuz tarafından başlatıldı. 6-12 yaş grubundaki çocuklarımız hedef kitlemizdi. Türkiye’de 33. okul Gümüşhane’mizde açıldı. Bu bizler için, Gümüşhanemiz için çok önemli bir proje. Milli takımımıza bu çocuklarımızdan sporcular kazandırmış, iyi voleybolcular yetiştirmiş olacağız, sporu hayat tarzına dönüştüren bireyleri de yetiştirmiş olacağız. Türkiye’nin birçok yerinde bu okullar ücretli olarak açılırken federasyonumuz bize jest yaptı ve Gümüşhane’de sosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz oldu. Federasyonumuza bu konuda teşekkür ediyorum. Projemiz hayırlı olsun” dedi.

Federasyon temsilcileri, antrenörler ve velilerin de katıldığı programda daha sonra çocuklar tarafından çeşitli gösteri antrenmanları ve maçlar yapıldı.

Gümüşhane Voleybol İl Temsilcisi Atilla Ayvaz da Fabrika Voleybol’un 1 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye Voleybol Federasyonu bünyesinde faaliyetlerine başladığını ve 6-12 yaş grubundaki çocukların sporla tanışmalarını ve sporu severek yaşamlarının bir parçası haline getirmelerini sağlamayı amaç edindiğini söyledi.

“Gümüşhane Fabrika Voleybol, 33. fabrika voleybol okulu olarak faaliyetlerine başlamıştır”

Fabrika Voleybol Okullarının eğitim sisteminin uygulanan çalışma planlarının yaşa özgü olması ve her öğrencinin kendi yaş grubundaki bireyler ile çalışmasına yönelik hayata geçirilmiş bir eğitim sistemi olduğunu ifade eden Ayvaz, “6-12 yaş gurubundaki çocukların voleybol ile tanışmalarını sağlamak, sporu severek hayatlarının bir parçası haline getirmelerine yardımcı olmak ve sporcu sayısını arttırmak amacıyla Türkiye Voleybol Federasyonu bünyesinde hayata geçirilen Fabrika Voleybol Okulları 32 merkezde faaliyetlerini sürdürmektedir. Fabrika Voleybol projesinin uygulamaya konulması hazırlanmış modüller aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Fabrika Voleybol modülleri çocukların farklı yaş ve gelişim özelliklerine (6-7 Yaş Temel Hareket Eğitimi, 8-9 Yaş Mini Voleybola Geçiş, 10-12 Yaş Mini Voleybol) göre gelişimsel ve bütüncül olarak üç düzeyde hazırlanmıştır. 32 ayrı merkezde faaliyet gösteren Fabrika Voleybol Okullarının bünyesinde özenle ve bölgesel olarak seçilmiş toplamda 114 antrenör görev yapmaktadır. Fabrika Voleybol okullarında 2024 yılı itibariyle aktif olarak çalışmalarına devam eden yaklaşık 4 bin 100 öğrenci bulunmaktadır. 5 Mayıs 2024 tarihi itibariyle Gümüşhane Fabrika Voleybol 33. Fabrika Voleybol okulu olarak faaliyetlerine başlamıştır” ifadelerini kullandı.

“Bu proje Türkiye’de çeşitli illerimizde var fakat biz bunu sosyal bir proje olarak aldık”

Gümüşhane’nin voleybol duayenlerinden, Fabrika Voleybol proje koordinatörü ve Beden Eğitimi öğretmeni Ümit Terzi de, “Fabrika Voleybol projesinin asıl amacı Türkiye’de voleybol oynayan oyuncu sayısını artırmak. Bu proje Türkiye’de çeşitli illerimizde var fakat biz bunu sosyal bir proje olarak aldık. Bizim ilimizde 7. sosyal proje olarak açıldı. Daha önce ücretli olan bu projeyi biz Gümüşhane’ye federasyon başkanımızın ve İl Müdürümüzün çabasıyla tüm öğrencilere fırsat eşitliği doğması için ücretsiz olarak getirdik” dedi.

“Fabrika Voleybol projesi bizim için voleybol geliştirilmesi için iyi bir fırsat olmuş oluyor”

Tecrübeli antrenörlerle amaçlarının Gümüşhane’de yıllardır var olan erkek voleybolunun yanında kadın voleybol oynayan sayısını artırmak olduğunu kaydeden Terzi, “Onun için de Fabrika Voleybol projesi bizim için voleybol geliştirilmesi için iyi bir fırsat olmuş oluyor. Projeye baktığımızda Gümüşhane için en önemli güzelliği ise 2006 yılında başlayan voleybol marka olma yönünde çalışmalarımız oldu. Daha önce efeler liginde oynayan kulüplerimiz vardı. Şimdi birinci ligde 2 tane kulübümüz var Gümüşhane’de. Bunun gururunu yaşıyoruz. Bunun gururunu yaşarken de gelecek nesillerin de voleybola devam etmesi için Fabrika Voleybol projesini de başlatmış olduk. İnşallah nesillere daha iyi ve hayırlı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Sporculardan 6. sınıf öğrencisi Berra Turgut ise “Voleybolu çok seviyorum. Gümüşhane’ye Fabrika Voleybol açıldığı için çok mutlu olduk. İlerde de voleybolcu olmayı hedefliyorum” ifadelerini kullanırken Öykü Okumuş ise “Gümüşhane’ye voleybol okulu açıldığı için mutluyum. Fabrika Voleybol inşallah bize katkılar sunar. Büyüdüğümde voleybolcu olmak istiyorum” dedi.