Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
19 Ekim, 2024 12:00
blank
İhlas Haber A.

Çaycuma’da kahverengi kokarca böceğine mücadele

Çaycuma’da kahverengi kokarca böceğine mücadele
A+ A-

Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya’nın liderliğinde kahverengi kokarca böceğine karşı etkin mücadele yöntemlerinin ele alındığı geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. İlçe genelinde zararlının yayılmasını önlemek için kapsamlı bir plan oluşturulacak.
Çaycuma’da kahverengi kokarca böceğiyle mücadele için düzenlenen bilgilendirme toplantısı, Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü teknik ekibi, Halk Sağlığı personeli, muhtarlar, belediyelerin temsilcileri ve Ziraat Odası Başkanlığının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, böceğin yayılmasını önlemek amacıyla alınacak tedbirler masaya yatırıldı.
Toplantıda, özellikle kahverengi kokarca böceklerinin kışlak alanlara çekildiği bu dönemde mücadele edilmesinin kritik olduğu vurgulandı. İlçe Tarım Müdürlüğü’nden gelen uzmanlar, zararlıyı kontrol altına almak için kimyasal, biyoteknik ve mekanik yöntemlerin bir arada kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca, bu yöntemler için kullanılacak tuzakların kurulumu ve uygulaması hakkında katılımcılara uygulamalı eğitim verildi.
Toplantıda mücadelenin etkinliğini artırmak için tüm kurumların ve yerel yönetimlerin iş birliği içinde çalışması gerektiğine dikkat çekildi. Katılımcılar, bu zararlıyla mücadelede tam bir koordinasyon içinde hareket etmenin başarıyı artıracağını ifade etti. Kaymakam Adem Kaya, sorunun çözümü için tüm paydaşların aktif katılımının ve hızlı hareket edilmesinin kritik olduğunu vurguladı.
Toplantının sonunda, kahverengi kokarca böceği ile mücadelede sadece kimyasal yöntemlerin değil, biyoteknik ve mekanik yöntemlerin de kullanılmasının ekosisteme daha az zarar vereceği belirtildi. Katılımcılar, sahada hızlıca hayata geçirilecek adımların belirlenmesi ve ilçe genelinde kapsamlı bir mücadele planı oluşturulması yönünde mutabık kaldı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

19 Ekim, 2024 12:07
blank
İhlas Haber A.

Kar yağışına yaylada yakalandı, koyunlarına türkü söyleyerek duygusal anlar yaşattı

Kar yağışına yaylada yakalandı, koyunlarına türkü söyleyerek duygusal anlar yaşattı
A+ A-

Tokat’ta kar yağışına yaylada yakalanan çoban Serhan Çakmak, koyunlarına türkü söyleyerek duygusal anlar yaşattı.
Reşadiye ilçesinde etkili olan kar yağışı, kısa sürede yaylaları beyaz örtüyle kapladı. Bölgede küçükbaş hayvanlarını otlatan 24 yaşındaki çoban Serhan Çakmak, kar yağışına yaylada yakalandı. Soğuk hava ve kar yağışına aldırış etmeyen genç çoban, bu anları cep telefonu ile kaydederek sosyal medyada paylaştı. Videoda, Çakmak’ın kar yağışı altında koyunlarıyla birlikte uzun hava söylediği görülüyor. Duygusal anların yaşandığı video, izleyenlerin beğenisini toplarken, birçok kişi çobanın içtenliğine ve doğayla uyumuna övgü yağdırdı. Kar manzarası eşliğinde Çakmak’ın söylediği türkü, izleyenlerde derin bir etki bıraktı.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Derman Eczanesi
Derman Eczanesi
Adres

PTT Caddesi Havuzluhan No:25/B Karabük

Telefon

(370) 424-1955

Koç Eczanesi
Koç Eczanesi
Adres

Emek Mahallesi, Akıntürk Sokak No:19-24 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 413-3070

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455