Reklam
Reklam
tubitak 4006 bilim fuarinda bilim ve hayal gucu bulustu TtsQq1Rp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
0

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda bilim ve hayal gücü buluştu

Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na mesken sahipliği yaptı.

Bilişim Teknolojileri öğretmeni Nihal Yılmaz Tosun’un yürütücülüğünde düzenlenen fuar, “TÜBİTAK ile Hayal Et, Bilimle Geleceği İnşa Et!” sloganıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Fuar, Bilişim Teknolojileri, Yapay Zeka, Fizik, Matematik, Rehberlik, Tarih, Toplumsal Bilgiler, Teknoloji ve Tasarım, Edebiyat ve Müzik üzere geniş bir yelpazede hazırlanan 20 özgün projeyi ziyaretçilerle buluşturdu. 10 öğretmen ve 44 öğrencinin emeğiyle ortaya çıkan projeler, iştirakçilerden tam not aldı.

Etkinliğe, Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Gülşen, Vilayet Müftü Vekili Ahmet Halıcı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ağır ilgi gösterdi. Ziyaretçiler, öğrencilerin yaratıcılığı ve bilimsel çalışmalarını övgüyle karşıladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
0123
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 09:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kekik toplarken kurtlarla karşılaştı

Karabük’te kekik toplamak için Bulak Kanyonu’na giden vatandaş, yamaçta dolaşan 3 kurdu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Bulak Kanyonu’nda gezintiye çıkan vatandaş, kanyonun dik yamacında hareketlilik fark etti. Çalılar ve çam ağaçları arasında dolaşan 3 kurdu gören vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntülerde, kayalık ve sık bitki örtüsüyle kaplı yamaçta ilerleyen kurtların bir süre çevreyi gözlemlediği görüldü. Bölgede dolaşan kurtlar, daha sonra dik araziden tırmanarak ormanlık alanda gözden kayboldu.

Kurtların yerleşim yerine yakın noktada görüntülenmesi, bölgedeki yaban hayatı hareketliliğini ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin