Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Çeşmeden Su yerine Şerbet Aktı

Gündem Yayın: 01.05.2014 14:53
Yazar:

İstasyon Meydanında bir hayırsever tarafından Osmanlı mimarisine göre yaptırılan çeşmeden su yerine şerbet aktı.  Vatandaşlar şerbet akan çeşmelerin başında uzun kuyruklar oluştururken, ilk kez yapılan bu uygulamanın bundan sonraki Kandil günlerinde de devam etmesini istediler.

Şerbetin tadını da beğendiklerini ifade eden vatandaşlar,  “bu hayrı yapanların hayrını Allah kabul etsin dediler

Öğle namazından sonra çeşmeye gelen vatandaşlara görevlilerin yardımı ile bardaklara doldurulan şerbetlerin ikramı başladı.

Karabük’te ilk kez gerçekleşen uygulamaya Belediye Başkanı Rafet Vergili, İşadamı Durmuş Yalçın, Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal, Zabıta Müdürü Sedat Köse, Belediye Meclis Üyeleri, Basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılarak çeşmeden akan Osmanlı şerbetinden içme fırsatı buldular.

Karabük Belediyesi olarak bu geleneği hatırlatmak ve yaşatmak üzere bu çeşmenin bir hayır sever  tarafından yapıldığını belirten Belediye Başkanı Rafet  Vergili, “Karabük Belediyesi olarak bu güzel geleneklerimizi yaşatmak ve hatırlamak için Osmanlı çeşmelerinden şerbet akıtıyoruz. Peygamber efendimizin, dualarının geri çevrilmeyeceği 5 geceden biri olduğunu belirttiği Regaip kandilini bu gece idrak etmiş olacağız. Tüm İslam âleminin kandilini kutluyorum. Bir dost tarafından yapılan bu çeşme buraya ayrı bir güzellik kattı kendisinden Allah razı olsun vefat edenlerine Allah Rahmet eğlesin” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Gündem Yayın: 03.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına torpil ile bomba düzeneği kurduğu iddiasıyla gözaltına alınan Serdar E., emniyetteki işlemlerinin ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.

İlçede yaşayan Batuhan Y.’nin babası, oğluna ait park halindeki aracı yağ kaçırdığı için Kışla Sanayi Sitesi’ne götürmüş, burada yapılan incelemede aracın altına torpil ile bomba düzeneği kurulduğu tespit edilmişti. Düzeneği kurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Serdar E.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba düzeneği kuran ve mühendislik mezunu olduğu öğrenilen Serdar E., ifadesinin alınmasının ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.

“Patlasaydı dükkan bile havaya uçabilirdi”

Sahibinin yağ kaçağı şikayetiyle getirdiği aracın altına baktığında bomba düzeneğini fark ettiğini anlatan usta Ercan Yılmaz, düzeneğe yağ döküldüğünü söyleyerek şöyle dedi:

“Aracı bana müşterim getirdi. Yağ kaçırıyor şikayetiyle geldi. Aracı kaldırdım, yağ damlaması vardı. O anda üstten bir parça olduğunu tespit ettik. Far beyni zannettik. Tekrar baktığımızda iki torpil şeklinde fünyesi olduğunu, uzaktan kumandalı bomba şeklinde gördük. Parçayı alıp dışarı bıraktık. Arabanın sahibi polis ekiplerine haber verdi. Araç sahibi de şok tepki verdi. Gerekli yerlere bildirdiler. Yanık yağ da dökmüş muhafazanın üzerine. Yağ kaçağı falan yok. Isınmadan dolayı ateşleyeceğini düşünüyoruz. Patlasaydı sonuçta burada benzin boruları geçiyor. Büyük bir sıkıntıdan kurtulduk. Dükkan bile havaya uçabilirdi.”