Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ağustos, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kepçe kulaktan 1 saat içinde kurtulmak mümkün

Halk arasında ’kepçe kulak’ olarak bilinen ’belirgin kulaktan’ 1 saat içinde kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Kepçe kulak özellikle çocuklarda çok ciddi ruhsal problem oluşturabiliyor. Bu ameliyat ortalama bir, bir buçuk saat süren bir cerrahi işlemdir. Çocukların özgüveni yüksek bir şekilde sosyal hayatlarının devam etmesini sağlar" dedi.
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, kepçe kulak operasyonları hakkında bilgi verdi. Kepçe kulak özellikle çocuklarda çok ciddi ruhsal problem oluşturabildiğini belirten Emre Kıymık, "Akran zorbalığına sebebiyet verdiğinden dolayı çocuklar okula gitmek istemiyorlar. Saçlarını uzatarak kulaklarını kapatmak istiyorlar. Böyle bir sorunu kepçe kulak ameliyatı ile çözebiliyoruz. Belli bir yaşı geçmiş çocuklarda lokal anestezi ile uyuşturarak yapılıyor. Küçük yaştaki çocuklara genel anestezi altında bu ameliyatları yapılıyor. Bu ameliyat ortalama bir, bir buçuk saat süren bir cerrahi işlemdir. İşlemden sonra 3 haftalık bir kulak bandı kullanma periyodumuz var. Bu dönem belki çocuklarımızı bir süre zorlayabilir. Onu haricinde özellikle 1 ayı tamamladıktan sonra ameliyat şişlikleri de belli bir seviyeye iner. Gözle görülebilir iyi bir sonuç oluşmaya başlar. Çocukların özgüveni yüksek bir şekilde sosyal hayatlarının devam etmesini sağlar. Belirgin kulağın cerrahi ile bir çözümü vardır. Özellikle yaz mevsimi bu tip hastalarımız için uygun bir zamanlamadır" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin