Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tosya’da Çevreci Öğrencilerden Örnek Proje

Kastamonu Yayın: 27.05.2015 09:00
Yazar:
Tosya’da Çevreci Öğrencilerden Örnek Proje

KASTAMONU ‘nun Tosya ilçesinde Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Temiz Çevre Projesi’ vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Tosya Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri tarafından ‘Temiz Bir Tosya Temiz Bir Doğa Olmalı’ sloganıyla ‘Temiz Çevre Projesi’ hazırlandı. Çevreyi temiz tutarak geleceğe sahip çıkmak isteyen öğrenciler yaptıkları araştırmada; plastik şişenin 450 yıl, plastik şişe tutacağının 400 yıl, naylon poşetin bin yıl doğada kalmasını araştırarak bilgi topladı. Öğrenciler sağlığa ve çevreye büyük zararları olan ve bir defa kullanılıp atılan naylon poşetlere alternatif olarak defalarca kullanılabilecek olan ve 2 ayda toprağa karışan zararsız bez torbaları tasarladı. Öğrenciler Bin 500 adet poşeti marketlere ve esnafa dağıttılar.
Öğrencilerin duyarlı çevre projesine olumlu yaklaşan esnaflar teşekkür ederek kendilerinin de bundan sonra bez torba kullanacaklarını ve doğanın temiz kalacağını söylediler.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kar değil dolu yağdı

Dünya Yayın: 06.05.2024 08:36
İhlas Haber Ajansı
Kar değil dolu yağdı

Düzce’de aniden bastıran yağmur yerini doluya bıraktı. Ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı yeri beyaza bürüdü.

Düzce’de bardaktan boşalırcasına yağan sağanak yerini zaman zaman dolu yağışına bıraktı. Ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle kent beyaza büründü. Dolu ve sağanak sebebiyle çok sayıda araç arıza yaparken, kayganlaşan yollarda trafik kazaları da meydana geldi. Yağışa hazırlıksız yakalanan yayalar, doludan saçak altlarına sığınarak kaçarken yağışta ıslanmaktan kurtulamadı. Aniden bastıran dolu sonrası her yerin beyaza büründüğünü belirten Selim Cicü, “İnanılmaz bir yağış başladı. Önce fındık büyüklüğündeydi. Sonra ceviz büyüklüğünde yağmaya başladı. Herkese çok geçmiş olsun diliyorum. Ama büyük ihtimalle küçük bir afet oldu. Özellikle tarımsal alanlar hasar almış olabilir. İnşallah atlatılmıştır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.