Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları için yemin töreni düzenlendi

Zonguldak Yayın: 28.06.2024 00:37
İhlas Haber Ajansı
Diş Hekimliği Fakültesi mezunları için yemin töreni düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı mezunları için Yemin Töreni gerçekleştirildi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Zonguldak İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ahmet Güngör, senato üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Mezun öğrencilerin tören alanına gelmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Diş Hekimliği Fakültesi Hack Rock grubu öğrencileri müzik dinletisi icra etti. Büyük beğeni toplayan dinletinin ardından kürsüye davet edilen 2023-2024 Akademik Yılı fakülte birincisi Durmuş Berke Karasu, mezunlar adına konuşma yaptı. Törenin açılışında konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baran Can Sağlam, fakülte olarak ilk mezunlarını vermelerinden bu yana on yıl geçtiğini ve bu süreçte mezun hekimlerin başarılı bir kariyer sürdürerek BEUN için övünç kaynağı olduklarını ifade etti. Aynı zamanda Türkiye’deki 91 diş hekimliği fakültesi arasında DUS sonuçlarına göre ilk beşte yer almalarının da bu başarının ve övüncün tescili olduğunu aktardı. Sağlam, bu başarıda emeği geçen tüm mezun hekimlere, mezun hekimlerin ailelerine ve fakülte akademisyenlerine vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkürlerini sunarak mezun hekimleri tebrik etti. Sağlam sözlerini, göreve geldiği günden bu yana öğrencilere sunduğu imkânlar ve üniversitenin her branşta büyük başarılar elde etmesi için çaba gösterdiğini ifade ettiği BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sunarak sonlandırdı.

Açılış konuşmasının ardından fakülte birincisi Durmuş Berke Karasu, fakülte ikincisi Ayşenur Tanrıver ve fakülte üçüncüsü Kevser Gündoğdu’ya mezuniyet ve başarı belgesi takdim edildi. Fakülte birincisi Durmuş Berke Karasu, adının yazılı olduğu plakayı törenle mezuniyet kütüğüne çaktı. Tören, mezunlara mezuniyet belgesi takdimiyle devam etti.

Mezunların yemin etmesi ve kep atmasının ardından tören sona erdi.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÇOCUKLARA DİKKAT

Sağlık Yayın: 02.07.2024 11:05
ÇOCUKLARA DİKKAT

Parmak emme, kalem ısırma, tırnak yeme varsa dikkat!

Çocukların süt dişlerinin tamamlandığı, ortalama 36 aylık dönemde, dişlerin ve çenelerin ideal büyüme ve gelişim doğrultusunda değerlendirilmesi için muayenenin şart olduğunu belirten Nurgül Demir parmak emme, kalem ısırma, tırnak yeme gibi durumlara dikkat çekti.

DİŞ YAPISINDA HASAR BIRAKABİLİR

Çocuklarda kötü ağız alışkanlıkları olarak tanımlanan alışkanlıkların ilerde sorunlara yol açabileceğini belirten Dt. Nurgül Demir, “Parmak emme, kalem ısırma, tırnak yeme gibi bazı alışkanlıklar, dişler ve dişlerin dizildiği çene kemiklerine sürekli bir kuvvet uygulanmasına sebep olur. Dişlere ve çenelere iletilen bu kuvvetin sıklığı, süresi ve yoğunluğu dişler ve çenelerde oluşabilecek hasarın boyutu için belirleyici rol oynar. Dişlerin fazla önde konumlanması, ‘openbite’ dediğimiz ön ve arka dişlerin arasında çeneler kapandıktan sonra açıklık kalması, çenelerde oluşabilecek gelişim bozukluğunun bir sonucu olarak alt ve üst yüz oranlarının değişmesi çocuklardaki kötü ağız alışkanlıklarından kaynaklanabilecek problemlerden bazılarıdır.

GELİŞİMİ ENGELLEYEBİLİR

“Dişlerin düzgün diziliminde ve çenelerin fizyolojik gelişimlerinin tamamlanmasında, dudakların, yanakların ve dilin fonksiyon sırasında ve istirahatte doğru konumlanması büyük önem taşımaktadır” diyen Dt. Nurgül Demir, “Dil veya dudakların fizyolojik işlevlerini yerine getirebilmesi için dudak ve dil bağı boyutlarının, yerleşimlerinin ideal olması gerekmektedir. Aynı şekilde, dilin pozisyonlanma farklılıklarına bağlı olarak görülen yanlış yutkunma alışkanlıkları ve dil itimi problemi ile dilin sürekli ön dişlere kuvvetlere uygulaması da çenelerin büyüme gelişim dönemlerinde bozukluklara sebep olabilir” açıklamasında bulundu