Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

GMİS’ten Armutçuk Müessesesine Ziyaret

Zonguldak Yayın: 28.04.2015 07:54
Yazar:
GMİS’ten Armutçuk Müessesesine Ziyaret

ZONGULDAK Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesinde çalışan madencileri ziyaret etti.
Ziyarette Demirci’nin yanı sıra GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, şube yönetimi ile GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri de hazır bulundu.
Armutçuk Müessesesi işçi tertip yerinde madencilere ilk konuşmayı yapan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, 4 aylık bir genel kurul süreci yaşandığını ve örnek bir demokratik genel kurul süreci sonunda tecrübeli, mücadeleye azimli bir Genel Yönetim Kurulu oluştuğuna dikkat çekti.
Armutçuk işçisini çoluğu çocuğu ile Zonguldak’ta kutlanacak “1 Mayıs Emekçi ve İşçi Bayramı”na davet eden Mutlu, 2 günlük hafta tatilinin tüm maden camiasına hayırlı olmasını temenni etti.
Mutlu yaptığı kısa konuşmanın ardından Genel Başkan Ahmet Demirci’yi mikrofona davet etti. Konuşmasına, Genel Kurul’da göreve seçilmelerinden dolayı teşekkür ederek başlayan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, maden işçilerini 1 Mayıs İşçi Bayramı’na davet ederek çeşitli konularda bilgi verdi.
Demirci, Türk-İş’in 1 Mayıs’ı Zonguldak’ta kutlayacağını belirterek “Türkiye’nin dört bir yanından, işçi ve emekçi dostlarımız akın akın Zonguldak’a gelecek ve sesimizi hep birlikte yükselteceğiz. 1 Mayıs’ı bir bayram coşkusuyla kutlayacağız. Bizler de maden işçilerinin gür sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyuracağız” dedi.
“İŞÇİ AÇIKLARININ GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Konuşmasına işçilerin sorunlarından bahsederek devam eden Demirci, İşçi açıklarının giderilmesi gerektiğini ifade ederek, “Yeni dönemin en önemli sorunu tabii ki işçi açıkları ve üretimin artırılarak kurumun kendi ayakları üzerinde durabilmesidir. Bugün TTK’nın işçi açıkları, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini de riske sokar durumdadır. Hem üretim artırılması hem de iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin eksiksiz alınabilmesi için işçi açıklarının giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
“MADENCİ 37,5 SAAT ÇALIŞACAK, İKİ GÜN TATİL YAPACAK”
Yeni çıkan yasanın da müjdesini madencilere veren Demirci, “Cumhurbaşkanımızın önceki hafta imzaladığı ve yürürlüğe girmesi için dört gözle ve merakla Resmi gazetede yayınlanmasını beklediğimiz, Yeraltında çalışan maden işçilerinin günde 7,5 saat, haftada 37,5 saat çalışması ve 2 gün tatil yapmasını sağlayan ve 4 Nisan 2015 tarihinde TBMM’de görüşülerek kabul edilen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair kanun, 23 Nisan 2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Artık madenci, haftada iki gün güneş yüzü görecek. Tüm camiamıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
“TİS GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR”
26. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerimizi sürdürdüklerini söyleyen GMİS Genel Başkanı, şu ana kadar 3 oturum gerçekleştirerek. Gerçekleştirilecek olan üç oturumda 83 maddeden idari 32 madde üzerinde anlaşmaya vardıklarını bildiren Demirci, “Biz toplu sözleşme görüşmelerini sürdürürken ülkemizde genel seçim süreci yaşanıyor. Bizler bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Biz emeğimizi, ekmeğimizi en demokratik yollardan aramasını bilen madencileriz. Toplu sözleşmemizi masada en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. İşimize, aşımıza her şart altında sahip çıkacağız. Kavgaya gireceksek de hep beraber gireceğiz. TTK’ya işçi alımı, gruplu arkadaşlarımızın daimiye geçirilmesi, 2006 ve 2009 girişli arkadaşlarımızın ücret farklılıklarının giderilmesi öncelikli hedeflerimiz. Bu hedefleri gerçekleştirmek için kararlılıkla mücadele edeceğiz. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlattık. Bizler maden işçileri olarak yerin yüzlerce metre altında çalışan ve ülkemiz adına önemli görevler üstlenmiş üretim kültürüne sahip olarak Türkiye işçi sınıfının önderleriyiz. Bizleri haklı mücadelemizden alı koymaya kimsenin gücü yetmez. Sizlerle birlikte birlik ve dayanışma içinde başaracağımızdan şüphemiz yok” dedi.
“1 MAYIS’I TÜRK-İŞ İLE BİRLİKTE ZONGULDAK’TA KUTLAYACAĞIZ”
1 Mayıs’ı Türk – İş ile birlikte kutlamanın madencilerin sorunlarını daha iyi anlatmak için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Demirci, “Üst örgütümüz Türk-İş’in Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs, Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününü Zonguldak’ta, Emeğin Başkentinde kutlama kararı aldı. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası adına yaptığımız bu öneriyi kabul eden Türk-İş Başkanlar Kurulu’na bir kez daha buradan teşekkür ediyoruz. 1 Mayıs’ta Emeğin Başkenti, tarihi bir gün daha yaşayacak. Türkiye’nin dört bir yanından, işçi ve emekçi dostlarımız akın akın Zonguldak’a gelecek ve sesimizi hep birlikte yükselteceğiz. 1 Mayıs’ı bir bayram coşkusuyla kutlayacağız. Bizler de maden işçilerinin gür sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyuracağız. Sizleri ailemiz, eşimiz, dostumuz, komşularımızla birlikte 1 Mayıs’ta Madenci Anıtı’na bekliyoruz” diye konuştu.
Daha sonra Armutçuk ziyaretinde maden işçileriyle tek tek ilgilenen GMİS Genel Merkez Yöneticileri ile Şubeler Yöneticileri şefleri ile atölyeleri de ziyaret ettiler.
GMİS Yöneticileri daha sonra Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir’i de ziyaret ederek Müessesedeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Yayın: 04.05.2024 13:15
KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.