Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu’da Elif Köse’ye Coşkulu Kutlama

Gündem Yayın: 01.04.2024 16:06
Safranbolu’da Elif Köse’ye Coşkulu Kutlama

Elif  Köse’nin tekrar Safranbolu Belediye Başkanı seçilmesi Misak-i Milli Meydanında büyük bir coşkuyla kutlandı. Türk bayrakları eşliğinde ve konvoylar halinde Safranbolu sokaklarında halk adeta Köse için sel olup aktı.

Safranbolu’da  doğru, temiz, şeffaf ve adaletli duruşun kazandığını ifade eden Köse; “Sizlerle beraber bu güzide kenti beş yıl daha yönetecek olmanın haklı gururunu yaşıyorum”  dedi. Başkan Köse “Bu kutlamayı  hep beraber hak ettik teşekkür ederim. Bugün Safranbolu bir tercih yaptı aynı 2019’da olduğu gibi ama 2019’dan daha kararlı daha net bir seçim yaptı. Bugün Safranbolu’da kirli siyaset kaybetti, bugün Safranbolu’da gerçekten sevgi kazandı, hoşgörü kazandı, dostluk kazandı, aslında en önemlisi Safranbolu kazandı. Ben bu kentin yetiştirdiği bir Cumhuriyet kadını olarak bütün kadınlar adına ve bütün Safranbolu adına çok gurur duyuyorum. Bende bu güzel sevgiye layık olmaya çalışacağım çok teşekkür ederim. Safranbolu’da her şey çok güzel oldu ve çok güzel olmaya devam edecek” dedi. (Ramazan Öztürk)

2 jpg Safranboluda Elif Koseye Coskulu Kutlama1 jpg

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek

İlçe Haberleri Yayın: 21.05.2024 08:00
İhlas Haber Ajansı
Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde okul bahçeleri geleneksel oyun alanlarıyla tasarlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu” çerçevesinde öğrencilerin kılavuzda yer alan geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmesi amacıyla Altın Safran İlkokulu, Alibaba İlkokulu ve Mustafa Antepoğlu İlkokulunun bahçelerine “Geleneksel Çocuk Oyun Alanları ve Egzersiz Parkuru” çizimi yapıldı. İlçedeki diğer ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin çocukların oyun faaliyetleri kapsamında eğlenebilecekleri ortamlar haline getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Çizimi yapılan oyun alanlarında “Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu” rehberliğinde oyunlar oynanacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projenin amacının öğrencilerin bilmek, hissi, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamında canlandırmak, gerek ders içi gerekse ders dışı faaliyetlerde yer vererek, öğrencilerin temel psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme becerisi kazanmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca öğrenci ve velilerin mücadele ettiği ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla başa çıkmanın en kolay ve eğlenceli yolunun öğrencileri geleneksel oyunlara

yönlendirmekten geçtiği ifade edildi.