Karabük’te Emniyetin 180. Yılına Farkındalık Etkinliği - Karabük Haber Postası
et2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
09 Nisan, 2025 13:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Emniyetin 180. Yılına Farkındalık Etkinliği

Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Karabük’te çeşitli tören ve etkinlikler düzenlendi. Kutlamalar kapsamında Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tanıtım standı açıldı.

Narkotik Köpeği Dora’ya Yoğun İlgi

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Emniyet Müdürlüğü birimlerinin çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nün kurduğu stantlarda özellikle Siber Suçlarla Mücadele, Kadın Destek Uygulaması (KADES), Narkotik Suçlarla Mücadele ve Olay Yeri İnceleme birimleri yer aldı. Uyuşturucuyla mücadelede görev alan Emniyetin can dostu narkotik köpeği Dora da Karabük halkının büyük ilgisini çekti.

Emniyet Birimlerinden Farkındalık Çalışmaları

Stantlarda vatandaşlara suçla mücadelede kullanılan teknolojik ekipmanlar tanıtılırken, çeşitli broşürler dağıtılarak farkındalık çalışmaları yapıldı. Narkotik standında uyuşturucu ile mücadelede bilinçlendirme çalışmaları öne çıkarken, KADES standında kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınların acil durumlarda kullanabileceği mobil uygulama hakkında bilgiler verildi.

Etkinlikte hem Türk Polis Teşkilatı’nın 180 yıllık köklü geçmişi onurlandırıldı hem de vatandaşlara yönelik bilgilendirme yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin