Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

UMKE personeline kurtarma eğitimi

Manşet Yayın: 18.03.2024 13:29
İhlas Haber Ajansı
UMKE personeline kurtarma eğitimi

Düzce’de Karabük, Bolu, Zonguldak ve Bartın illerinden gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personellerine yönelik depremde arama kurtarma eğitimi verildi.

Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve 14. Bölge Düzce, Karabük, Bolu, Zonguldak ve Bartın illerinden gelen UMKE personellerine yönelik depremde arama kurtarma eğitimi verildi.
Düzce AFAD eğitim sahasında gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara, arama kurtarma ekibi oluşumu ve görev dağılımı, enkazda yaralı arama usulleri, enkaz tanıma ve enkaz riskleri, enkaz giriş teknikleri, enkazda dehliz açma ve destekleme, hasta/yaralı taşıma usulleri, kurtarma da kullanılan malzemelerin tanıtımı ve enkazda arama kurtarma tatbikatı konularında bilgiler aktarıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yapılan kontrolde sürücünün 2.51 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Karabük Yayın: 12.05.2024 20:36
İhlas Haber Ajansı
Yapılan kontrolde sürücünün 2.51 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Karabük’te yoldan çıkan minibüs yön tabelasına çarptı. Kaza sonrası olay yerine gelen trafik ekiplerinin kontrolünde sürücünün 2.51 promil alkollü olduğu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre kaza, Yeşil Mahalle Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Karabük’ten Safranbolu istikametine giden Yasin K. idaresindeki 34 CBR 641 plakalı minibüs, refüje çarptıktan sonra yön tabelasına çarparak durdu. Maddi hasarın oluştuğu kazada olay yerine gelen trafik ekiplerinin yaptığı kontrolde sürücünün 2.51 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Minibüs sürücüsü Yasin K. ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, minibüs ise çekici yardımı ile olay yerinden kaldırıldı.