Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı uyardı: “14 günü aşan bel ağrısını önemseyin”

Sağlık Yayın: 18.02.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, her bel ağrısının fıtıktan kaynaklı olmadığına dikkat çekerek, “Bel ağrılarının fıtık dışında, bel kireçlenmesini, romatizmal durumlar, omurga kırıkları, omurga tümörleri, bel kaslarının incitilmesi gibi pek çok sebebi vardır. 14 günü aşkın bir bel ağrınız varsa bu bel ağrısını önemseyin ”dedi.

Medicana Sağlık Grubu doktorlarından Medicana International Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, bel ağrıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Her bel ağrısının fıtıktan kaynaklanmadığını ifade eden Dr. Mehmet Emin Aydın, “Bel ağrılarının pek çok sebebi vardır. Bel fıtığı bu sebeplerden sadece bir tanesidir. Bel ağrılarının sadece yüzde 3 ile 5 kadarı bel fıtığından kaynaklanmasına rağmen bizim toplumumuzda ‘ belimde ağrı var, ben bel fıtığı’ oldum gibi bir yanlış bir algı var. Bel ağrılarının fıtık dışında, bel kireçlenmesini, romatizmal durumlar, omurga kırıkları, omurga tümörleri, bel kaslarının incitilmesi gibi pek çok sebebi vardır. Bu sebeplerinde tedavileri birbirinden çok farklı olduğu için aslında buna doğru tanı koyulması çok önem arz etmektedir. Hatta bazen bir kalça problemi bile bel ağrısına yol açabilmektedir. Hastalarımız 14 güne aşkın bir bel ağrısı varsa bu bel ağrısını önemsemeleri, bir fizik tedavi uzmanına tedavi olmaları hastalarımız doğru bir seçenek olacaktır. Doğru bir tanı konulmazsa tanı gecikecek daha ciddi problemlerle karşı karşıya kalabilecekler. Biz bel ağrısı tedavisinde öncelikle sebebi tespit ediyoruz. Hastada romatizmal bir durum varsa bunun tedavisi çok başka oluyor. Bunun kaslardan kaynaklandığını düşünüyorsak fizik tedavi uygulamaları, ozon enjeksiyonları, ilaç tedavileri, lazer tedavisi gibi pek çok tedavisi mevcuttur” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Park halindeki otomobilden dumanlar yükseldi

Gündem Yayın: 21.09.2024 16:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Bolu’da park halindeki bir otomobilden teknik arıza nedeniyle dumanlar yükseldi. Çıkan yangını vatandaşlar yangın tüpleriyle söndürdü.

Olay, Alpağut Mahallesi 228. Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 14 EE 003 plakalı otomobil, park edilince motor kısmından dumanlar yükseldi. Araçtan dumanların yükseldiğini fark eden vatandaş çevredekilerin yardımıyla aracın motor kısmına yangın tüpüyle müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçta gerekli kontroller yapıldı. Motor kısmından yükselen dumanların teknik bir arıza sebebiyle çıktığı öğrenildi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455