Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Rektör Kırışık, kazada yaralanan öğrenciler hakkında bilgi aldı

İlçe Haberleri Yayın: 25.11.2023 04:36
İhlas Haber Ajansı
Rektör Kırışık, kazada yaralanan öğrenciler hakkında bilgi aldı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Eskipazar ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralanan üniversite öğrencilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

İki gün önce Eskipazar ilçesi İstasyon Mahallesi mevkiinde meydana gelen kazada iki otomobilin çarpışması sonucu üniversite öğrencilerinden 1’i hayatını kaybederken 3 kişi de yaralanmıştı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık yaralı öğrenciler Emre Ekşi ve Osman Alaçam’ı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kırışık, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan’dan yaralı öğrencilerin genel sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette Kırışık’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Genel Sekreter Lütfü Köm, eşlik etti.

Kazanın ardından mesaj yayımlayan Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Trafik kazası geçiren Eskipazar MYO öğrencimiz Sait Mücahid Çetin’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Öğrencimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabrı cemil diliyorum. Aynı kazada yaralanan Eskipazar MYO öğrencilerimiz Emre Ekşi ve Osman Alaçam başta olmak üzere kazada yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta 90 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Eğitim Yayın: 14.06.2024 20:52
İhlas Haber Ajansı

Zonguldak’ta 90 bin 660 öğrenci karne sevinci yaşandı.

İl genelinde anaokullarda 5 bin 950, ilkokullarda 29 bin 700, ortaokullarda 27 bin 410, liselerde 27 bin 600 olmak üzere toplamda 90 bin 660 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Zonguldak merkezde yer alan Gazi Ortaokulu’nda öğrenciler karnelerini büyük bir heyecanla aldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ardından Okul Müdürü Tuncay Korku törende öğrencilere seslenerek, “Selçuk Bayraktar’ı, Hazarfen Ahmet Çelebi’yi, Oktay Sinanoğlu’nu, Aziz Sancar’ı, Mimar Sinan’ı örnek alın ve kendimize güvenin” dedi.

Amaçlarının Milli, manevi duyguları yüksek, ruhen ve bedenen sağlam, mutlu, sağlıklı, erdemli bireyler olarak yetiştirmek Olduğunu ifade eden Zonguldak Gazi Ortaokulu Müdürü Tuncay korku şunları söyledi:

“Türkiye yüzyılın maarif modelinde de belirttiği gibi bizim buradaki amacımız sizleri Milli, manevi duyguları yüksek, Ruhen ve bedenen sağlam, mutlu, sağlıklı, erdemli bireyler olarak yetiştirmektir. Alacağınız bilgilerle, eğitimle hayatta başarı olmaktır, başarılı hayat yaşanımı ve hayatın başarısını kazanmaktır.

Biz maneviyata çok önem veriyoruz. Değerlere çok önem veriyoruz. Biz şunu çok iyi biliyoruz. Yıllardır bilimin temelini de akan bunu yönlendiren bizim ecdadımız oldu gurur duyuyoruz.

Binlerce isim sayabilirim. Ali Kuşçu, Mimar Sinan, Harezmi, Hazarfen Ahmet Çelebi, İbn-i Sina, Oktay Sinanoğlu, o kadar sayarız Bunlar şu anda bilim varsa bunların çalışmaları ve uygulamaları sayesindedir. Yine lider olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu milletin bağrından çıkmıştır. Aziz Sancar yine bu milletin bağrından çıkmıştır. Selçuk Bayraktar şu anda destan yazıyor ülkemiz adına. Sizin ağabeyiniz olarak bize çok güzel örnek çalışmalar ve başarılar sunmuştur. Dolayısıyla biz kendimize güveneceğiz. Kendimize inanacağız. Biz bunu önceden yaptık. Bundan sonra da yapacağız.”

Önceki yıllarda bilginin çok önemli olduğunu vurgulayan Korku, şimdi ise bilgiyi taşımanın değer kazandığını söyledi. Korku, “Artık durumlar değişti. Eskiden bilgi çok önemliydi. Bilgiyi kullanan toplumlar götürüyordu. Artık bilgiyi üreten toplumlar bayrağı taşıyor. O yüzden biz bilgiyi üreteceğiz. Üretici olacağız. Neden çok çalışacağız? Çünkü sizler bir umutsunuz. Mazlum coğrafyaların umudusunuz. Herkes bizden yardım bekler. Bakın Gazze’de Filistin’de göz göre göre katliamlar oluyor. Biz şu anda lider olsaydık o katliamlar olmazdı. Oraya adaleti de merhameti de biz götürürüz. Bu sebeple herkes çok iyi çalışmalı.” dedi.

Program çeşitli spor dallarında ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.

Paylaş: