Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Paralar Suya Gömüldü!..

Manşet Yayın: 17.08.2023 15:46
Yazar:
Paralar Suya Gömüldü!..

Yeşil Mahalle girişinde ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin karşısında bulunan alanda 2017 yılında temeli atılarak yapım çalışmalarına başlanan Tapu Kadastro İl Müdürlüğü binası Müteahhit Firmanın işi bırakmasından sonra atıl duruma düştü.  İnşaat alanında o günden buyana herhangi bir çalışma yapılmış da değil. Ayrıca  inşaatın temelinden çıkan su adeta bir havuz görüntüsünü andırırken, Devletin paralarının nasıl çarçur edildiği gözler önüne serildi.
Geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiğimiz  Yeşil Mahalle girişinde ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin karşısında bulunan alanda 2017 yılında temeli atılarak yapım çalışmalarına başlanan Tapu Kadastro İl Müdürlüğü binası Müteahhit Firmanın işi bırakmasından sonra atıl duruma düştü şeklindeki haberimizin ardından geçen sürede bu alanda herhangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden olurken, inşaat alanın temelinden çıkan su ise adeta havuz görüntüsünü andırıyor.

DEVLETİN PARASI İŞTE BÖYLE ÇARÇUR EDİLİYOR

İnşaatın Müteahhit firmanın işi bırakmasından sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne devredildiğini, Genel Müdürlüğün de dosyayı Toplu Konut İdaresine (TOKİ) devrettiğini, TOKİ’nin de çalışmaları ihale aşamasına getirdiğini, ancak 6 Şubat  tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi nedeniyle işin beklemeye alındığını yazmıştık. Ancak gelinen süreçte atıl bir şekilde kalan inşaat alanı ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığı gözlenirken, Devletin parasının nasıl çarçur edildiği de gözler önüne serilmiş oldu.

ZEMİN ETÜDÜ YAPILMADI MI?

Öte yandan binanın temelinden su çıkması  zemin etüdünün yapılıp yapılmadığını gündeme getirirken, “Zemin etüdü yapılsa bile buranın temelinden su çıkacağı belli oldurdu, demek ki burada herhangi bir zemin etüdü çalışması yapılmış değil, ya da yapıldı ve göz ardı edildi ve bile bile inşaata başlanıldı. Bunun sorumluları hakkında gerekenin yapılması lazım” şeklinde görüş beyan ediliyor.

PARALAR SUYA GÖMÜLDÜ

İnşaat alanının mezbelelik halini gören vatandaşlar gazetemize yaptıkları açıklamada, “Karabük’te yapılan her iş ben yaptım oldu mantığı ile yapılıyor. Burası tam şehrin göbeği sayılır bu görüntü Karabük’e hiç yakışmıyor burada ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı inşaatın temeli su ile dolu bu vaziyette bir yere inşaat yapılması ne kadar doğru bilemiyoruz ancak  buraya harcanan paralar suya gömülmüş durumda, bu paralar yine bizim cebimizden çıkıyor, İktidar vatandaşa kemer sıkın diyor ama kendilerine gelince böyle bir durum söz konusu olmuyor, paralar bu şekilde bilinçsizce yapılan yatırımlarla çarçur ediliyor” dediler. (Haber Merkezi)

 

 

 

Yorumlar

  1. selda bağcan

    yuh yuh

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ’de Spor Şenliğinde saha karıştı, üniversite öğrencileri birbirine girdi

Gündem Yayın: 09.05.2024 12:36
İhlas Haber Ajansı
KTÜ’de Spor Şenliğinde saha karıştı, üniversite öğrencileri birbirine girdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından düzenlenen Spor Şenliği kapsamında üniversite öğrencileri arasında oynanan turnuva maçında kavga çıktı. Üniversite öğrencilerinin yumruklu kavgasında bir öğrenci yaralandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Spor Şenliği kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri karşılaştı. Müsabaka esnasında iki fakülte öğrencileri arasında yaşanan sözlü tartışma bir süre sonra arbedeye dönüştü. Yaşanan arbedede Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi M.E.Y. aldığı darbeyle yaralandı. Akademisyenlerin araya girmesiyle öğrenciler sakinleştirilirken, başına aldığı darbe ile yaralanan M.E.Y. hastaneye kaldırıldı. Kavga nedeniyle bir süre ara verilen karşılaşmanın tekrar devam etmesiyle Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Karşılaşma esnasında sahada alınan güvenlik önlemlerinin de yetersiz olduğu gözlenirken, durumunun iyi olduğu öğrenilen üniversite öğrencisi darp raporu alarak şikayetçi oldu. Üniversite öğrencilerin kavgası ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencileri Sürmene ilçesinde dolmuşçular ile yaşadıkları servis kavgasıyla gündeme gelmişlerdi. Öğrenciler kavgaya dolmuşçuların yol kesmesinin neden olduğunu söylerken, dolmuşçular ise ilk yumruğu öğrencilerin attığını iddia etmişti.