Karabük Postası tarafından
17 Ağustos, 2023 15:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 1

Paralar Suya Gömüldü!..

Yeşil Mahalle girişinde ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin karşısında bulunan alanda 2017 yılında temeli atılarak yapım çalışmalarına başlanan Tapu Kadastro İl Müdürlüğü binası Müteahhit Firmanın işi bırakmasından sonra atıl duruma düştü.  İnşaat alanında o günden buyana herhangi bir çalışma yapılmış da değil. Ayrıca  inşaatın temelinden çıkan su adeta bir havuz görüntüsünü andırırken, Devletin paralarının nasıl çarçur edildiği gözler önüne serildi. Geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiğimiz  Yeşil Mahalle girişinde ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin karşısında bulunan alanda 2017 yılında temeli atılarak yapım çalışmalarına başlanan Tapu Kadastro İl Müdürlüğü binası Müteahhit Firmanın işi bırakmasından sonra atıl duruma düştü şeklindeki haberimizin ardından geçen sürede bu alanda herhangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden olurken, inşaat alanın temelinden çıkan su ise adeta havuz görüntüsünü andırıyor. DEVLETİN PARASI İŞTE BÖYLE ÇARÇUR EDİLİYOR İnşaatın Müteahhit firmanın işi bırakmasından sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne devredildiğini, Genel Müdürlüğün de dosyayı Toplu Konut İdaresine (TOKİ) devrettiğini, TOKİ'nin de çalışmaları ihale aşamasına getirdiğini, ancak 6 Şubat  tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi nedeniyle işin beklemeye alındığını yazmıştık. Ancak gelinen süreçte atıl bir şekilde kalan inşaat alanı ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığı gözlenirken, Devletin parasının nasıl çarçur edildiği de gözler önüne serilmiş oldu. ZEMİN ETÜDÜ YAPILMADI MI? Öte yandan binanın temelinden su çıkması  zemin etüdünün yapılıp yapılmadığını gündeme getirirken, "Zemin etüdü yapılsa bile buranın temelinden su çıkacağı belli oldurdu, demek ki burada herhangi bir zemin etüdü çalışması yapılmış değil, ya da yapıldı ve göz ardı edildi ve bile bile inşaata başlanıldı. Bunun sorumluları hakkında gerekenin yapılması lazım" şeklinde görüş beyan ediliyor. PARALAR SUYA GÖMÜLDÜ İnşaat alanının mezbelelik halini gören vatandaşlar gazetemize yaptıkları açıklamada, "Karabük'te yapılan her iş ben yaptım oldu mantığı ile yapılıyor. Burası tam şehrin göbeği sayılır bu görüntü Karabük'e hiç yakışmıyor burada ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı inşaatın temeli su ile dolu bu vaziyette bir yere inşaat yapılması ne kadar doğru bilemiyoruz ancak  buraya harcanan paralar suya gömülmüş durumda, bu paralar yine bizim cebimizden çıkıyor, İktidar vatandaşa kemer sıkın diyor ama kendilerine gelince böyle bir durum söz konusu olmuyor, paralar bu şekilde bilinçsizce yapılan yatırımlarla çarçur ediliyor" dediler. (Haber Merkezi)      

Yorumlar

  1. selda bağcan

    yuh yuh

Yeni yorumlara kapalı.

Berkay Doğan tarafından
20 Nisan, 2025 14:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

AK Parti Belediyeciliği Karabük’te Halkla Buluştu

AK Parti’nin milletle bütünleşen belediyecilik anlayışı ve şeffaf yönetim ilkeleri doğrultusunda, Karabük merkez ve ilçelerinde “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı düzenlendi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen buluşmada; Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa ve Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki vatandaşlarla bir araya geldi. Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin’in ise hafta içinde programını gerçekleştireceği bildirildi.

HALKIN TALEPLERİ DOĞRUDAN DİNLENDİ

Belediye başkanları, mahalle sakinlerinin talep, öneri ve sorunlarını birebir dinleyerek not aldı. Program boyunca vatandaşlar yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaçlarını dile getirirken, belediye başkanları da son bir yılda altyapıdan üstyapıya, sosyal hizmetlerden çevre düzenlemelerine kadar hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi.

ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

AK Partili başkanlar, vatandaşlardan gelen her bir talebi dikkatle dinleyerek, çözüm için ilgili birimlere gerekli yönlendirmeleri yaptı. Yapılan görüşmelerde mahallelerin mevcut durumu ve geleceğe dair projeler de masaya yatırıldı.

KATILIMCI YEREL YÖNETİM ANLAYIŞI VURGULANDI

Program, AK Partili belediyelerin halkla olan doğrudan iletişimini güçlendirmesi ve yerel yönetimde katılımcılığı artırma hedefinin bir parçası olarak değerlendirildi. Toplantılara mahalle muhtarları, AK Parti İlçe Başkanları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

“Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” buluşmalarının önümüzdeki süreçte de düzenli olarak devam edeceği bildirildi.

FERHAT SALT: “BİZ MİLLETİMİZİN HİZMETKARIYIZ”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, programlara ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığımız öncülüğünde, tüm AK Partili belediyelerimizde eş zamanlı olarak hayata geçirilen ‘Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor’ programıyla, milletimizin sesine kulak veriyoruz.

Bu anlamlı buluşmalarda, belediye başkanlarımız görevdeki ilk yıllarında attıkları adımları anlatıyor; vatandaşlarımız ise doğrudan söz alarak görüş, öneri ve taleplerini paylaşıyor.

Gönülden gönüle kurulan bu köprüler; AK Parti belediyeciliğinin milletle kurduğu güçlü gönül bağının en güzel tezahürüdür.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik’ anlayışıyla; birlikte karar veriyor, birlikte inşa ediyoruz.

Çünkü biz milletimizin partisiyiz, milletimizin hizmetkârıyız. Bu vesileyle şehrinin, ilçesinin ve orada yaşayanların gündemiyle yatıp kalkan, kendini şehrine, ilçesine hizmet etmeye vakfeden belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum.”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.