Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ‘Türkiye ve Suriye ilişkilerinin düzelmesi bölgedeki durumu değiştirecek’

Dünya Yayın: 15.04.2023 12:49
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ‘Türkiye ve Suriye ilişkilerinin düzelmesi bölgedeki durumu değiştirecek’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin bölge için önemli olduğunu söyleyerek, “Türkiye ve Suriye ilişkilerinin düzelmesi bölgedeki durumu değiştirecek” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Özbekistan’ın başkenti Semerkand’da, Afganistan’a komşu ülkelerin dışişleri bakanları ile yapılan toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Bölgesel konuları değerlendirirken Türkiye ile Suriye ilişkilerine değinen Lavrov, Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları arasında Moskova’da düzenlenen toplantıyı hatırlattı. Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanları’nın bir araya gelmesi için müzakerelerin sürdüğünü hatırlatan Lavrov, “Bu toplantı formatının teşviki hepimizin ortak çıkarına” dedi.

Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanları’nın arasında yapılacak bir görüşmenin gerekli olduğuna vurgu yapan Lavrov, “Türkiye ve Suriye arasında somut bir görüşme başlatmak artık gerekli. Bu çok önemli bir görüşme olur. Bu, bölgedeki durumda önemli değişiklikler yapacak. Bunu her türlü teşvik etmeye ve desteklemeye hazırız. Toprak bütünlüğü ilkelerini, bu 4 ülkeden hiçbiri tartışmıyor. Bu da diyaloğu uzman düzeyinden dışişleri bakanları düzeyine çıkarmamız için iyi koşullar oluşturuyor” ifadelerini kullandı. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bayburt Group İnşaat’ın 12 yıldır bitiremediği tünelde 4 yılda 3 göçük meydana geldi

Gündem Yayın: 09.09.2024 00:15
İhlas Haber Ajansı
Bayburt Group İnşaat’ın 12 yıldır bitiremediği tünelde 4 yılda 3 göçük meydana geldi

Erzurum-Bayburt sınırında 2012 yılında temeli atılan, Bayburt Group İnşaat firması tarafından yapımına başlanan ve çalışmaların devam ettiği tünelde 4 yılda 3 göçük meydana geldi.

Yapımı 12 yıldır süren, bir türlü tamamlanamayan tünelde Eylül 2020’de yaşanan göçükte 1’i ağır 11 işçi yaralanmış, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Oğuzhan Orak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Aralık 2022’deki göçük faciasında ise 5 işçi yaralanmış, hastanede tedavilerine başlanmıştı.

2 gün önce 6 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen göçükte ise 2 kişi yaralanırken, 22 yaşındaki Mehmet Bayramoğlu isimli genç işçi hayatını kaybetti. Her iki yılda bir göçük yaşanan tünel, akıllara “İlgililer sorumsuz mu davranıyor, iş güvenliği önlemleri yetersiz mi alınıyor” sorusunu getirirken, tünelde 2015 yılında da tünelde yer altı suyu kaynaklı göçük oluştuğu bilgisine ulaşıldı. Öte yandan son yaşanan göçük faciası ile ilgili firma yetkililerinden herhangi bir açıklama gelmedi. Olay, sessizliğini koruyor.

Gençliğinin baharındaki genç işçi memleketi Elazığ’da toprağa verilecek

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mehmet Bayramoğlu, Elazığ’ın Beyhan beldesi, Güney Mahallesi’nde toprağa verilecek. Genç işçinin yakın arkadaşı olduğu öğrenilen, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Aykut Ö.’nün ise hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455