Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ormancılara Hizmet İçi Eğitim

Günlük Yayın: 09.03.2023 16:29
Yazar:
Ormancılara Hizmet İçi Eğitim

Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde yer alan  Karabük, Bartın  ve Zonguldak İllerinde yürütülen ormancılık çalışmalarında görev alan Orman İşletme Müdür Yardımcıları ve Orman Muhafaza Memurlarına yönelik olarak ormanların kanun dışı müdahalelerden korunması ve orman zararlılarıyla mücadele konularında  hizmet içi eğitim semineri verildi.

Eğitim seminerin açılışında konuşma yapan Bölge Müdürü  Bayraktaroğlu; “Milletimizin ormanlardan beklentilerini sürdürülebilir bir şekilde ve optimum düzeyde karşılamak, ormanların gördüğü hizmetleri gelecek nesillerin yararlanmasına sunmak ancak ormanların iyi bir şekilde korunmasıyla mümkün olduğunun altını çizerek Anayasanın 169. Maddesi Devlet Ormanlarının korunması ve sahaların genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır. 6831 Sayılı Orman Kanunun 77. Maddesine istinaden Genel Müdürlüğümüzde görev yapan her kademedeki personelimizin asli öncelikli işidir. Bu görev asli iş olarak ve uhdesinde orman muhafaza memurlarından oluşan koruma ekiplerince yerine getirilmektedir. Kaynakların etkin, verimli, yerinde ve zamanında kullanılması elzemdir. En etken kaynağın insan olduğunu biliyor yaptığımız eğitimlerle personelimizin yetenek ve kabiliyetlerini artırmanın yanı sıra bilgi dağarcıklarını geliştiriyor ve eyleme geçmelerini sağlıyoruz” dedi.

Bölge Müdürünün konuşmasının ardından  katılımcılara kolluk kuvvetlerinin görev ve sorumlulukları, orman suçları ile ilgili düzenlenen suç zabıtları, tutanaklar, arama ve el koyma kararları,  ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması, nakliye tezkeresi kesilmesine dair tamim, damga tamimi, kara avcılığı ve uygulamalar hakkında sunumlar eşliğinde eğitim verildi. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

’Survivor’ değil ’Köyvayvır’

Gündem Yayın: 04.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
’Survivor’ değil ’Köyvayvır’

Artvin merkeze bağlı Ormanlı köyünde çocukların tatillerde evde kalıp telefonla zaman geçirmemesi için oluşturulan ve adına ’Köyvayvır’ ismi verilen ’Survivor’ tarzı spor parkuru başta çocukların olmak üzere her yaştan vatandaşın ilgisini çekiyor.

Merkeze bağlı Ormanlı Köyünde Ayhan ve İbrahim Kırçiçek tarafından orman içerisinde trafiğe kapalı bir alanda spor parkuru kuruldu. Yaklaşık 100 metrelik alanda 12 engelden oluşan parkurda kendi aralarında yarışma yapan çocuklar engelleri bir bir geçerek birinci olmak için kıyasıya mücadele ediyor.

Parkuru geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatilinde çocuklar için yaptıklarını belirten İbrahim Kırçiçek “Sülalemiz çok kalabalık bizim. Köyde Ramazan Bayramı tatilinde bir araya gedik, oturduk, bayağı kalabalıktık. Baktık çocuklar telefona koşuyor, tablete koşuyor birbirleriyle telefon tablet yarışı yapıyor. ’Bu çocukları bu telefon ve tabletten kurtarmak için ne yapabiliriz?’ diye düşündük. Sonra Survivor tarzı bir parkur oluşturmaya karar verdik. Buranın yolu kapalı doğa ile iç içe. Bu şekilde çocukların eğleneceğini düşündüğümüz için parkur yaptık. İlk önce parkurumuz 3 engelden oluşuyordu çocuklarımız yorulmasın diye baktık rağbet artınca bizde heveslenince 12 parkura çıkardık bunu. 12 parkurda yarışıpta finale gelmek çok güzel oluyor. Yorucu oluyor ama çok eğlenceli olduğu için çocuklarımız devamlı parkura gitmek istiyor ve burada yarışmak istiyor. Çok güzel oldu ve çok mutluyuz” dedi.

Cengiz Kırçiçek (41) ise yaptığı açıklamada “Orman içinde farklı bir etkinlik yapmak için böyle bir şey düşündük. Genç kardeşlerimizin uğraşlarıyla parkurumuzu yaptık. Amacımız hem eğlenmek hem köyümüzü tanıtmak hem de ülke babında gençlerin neler yapabileceğini göstermek amacıyla böyle bir etkinlik yapmak istedik. Buraya çevre illerden, şehirlerden gençlerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Parkurda yarışan 9 yaşındaki Şeyma Kırçiçek ise boş zamanlarında akraba ve arkadaşları ile gelip parkurda yarıştıklarını ifade ederek “Parkuru görünce heyecanlandık birazda mutlu olduk. Arkadaşlarımda yarıştım genel olarak aslında biraz sürünme zor geliyor. Çok heyecanlı” diye konuştu.