Karabük Postası tarafından
23 Ocak, 2023 15:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bilgisayar Olimpiyatlarında Büyük Başarı

2022 Yılı TÜBİTAK Ortaokul Bilgisayar Olimpiyatları'nda Karabük Bilim ve Sanat Merkezi bir ilki başardı.  Cansu Melek Karpuz, Furkan Ali Koç ve Kerem Eserler olimpiyat milli takım 2. Aşama eleme sınavına katılıp Karabük'ü başarı ile temsil etti.   Olimpiyatlarda Kerem Eserler Bronz madalya kazanarak, bir üst aşamaya katılma hakkı elde etti. Gösterdikleri başarıdan dolayı öğrencileri ve bu başarıda emeği geçenleri tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş,  "İlimizin akademik başarısı bakımından ülkemiz genelinde önemli bir yerde olduğu gibi sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da artan başarımız ile önemli bir yere geldi. Bu başarının istikrarı için durmadan planlı ve kapsamlı bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde son yıllarda ulusal ve uluslararası düzenlenen çeşitli yarışmalarda ilimizin adını taçlandırıyoruz. Bu da bizi gururlandırıyor ve onurlandırıyor. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi başarılarından ötürü kutluyor ve tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi. TÜBİTAK BİLGİSAYAR OLİMPİYATLARI NEDİR? TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Ortaokul ve Lise öğrencilerinin Temel Bilimler ve Bilgisayar alanlarına İlgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatlarına Hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatlarına katılımlarını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Süreç sonunda milli takıma seçilen öğrenciler ülkemizi uluslararası olimpiyatlarda temsil etmektedir. Uluslararası yarışmalarda madalya kazanan öğrenciler, alanlarında istediklerini üniversite ve bölüme sınavsız geçiş ile TÜBİTAK tarafından sağlanan burs alma vb. hakları kazanmaktadır. (Halil Kızılyer)  

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 22:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Köylülerden baraj projesine tepki

Karabük'te Devlet Su İşleri tarafından yapılacak olan içme suyu barajına köylüler zarar görecekleri gerekçesiyle tepki gösterdiler.

Devlet Su İşleri, Bulak Köyü sınırları içerisinde bulunan Mencilis Mağarası bölgesinde Bulak Barajı Projesi çerçevesinde çalışmalarına başladı. Yapılacak projeyle hem kendilerinin hem de doğanın zarar göreceğini belirten köylüler bölgeye gelerek çalışmaların devam etmesini engelledi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edilirken, çalışmalar sırasında köyün içme suyu hatlarına zarar verildiği gerekçesiyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy muhtarı Mehmet Günbir, "Burada şuanda adını bilmediğimiz bir projenin çalışması var. Maalesef Bulaklılar yok sayılıp, kanun göz ardı ediliyor. Daha önce burada bir mahkeme kararı var. Bu bölgede Safranbolu'yla Bulakköy arasında 40 yıl sürmüş kesin karara bağlanmış bir mahkeme kararında yok sayarak tabiri caizse gecekondu usulü kimse duymadan iki gün içerisinde burada işlem yapmaya başlamışlar" dedi.

Çalışmalar sırasında köye giden su kanallarının da zarar gördüğünü belirten Günbir, "Şuanda yaklaşık 64 tane ailenin, evin su ihtiyacını karşılayan bir kanal var. Bu kanal da bizim bilgimiz olmadan imha etmek üzereler. Bu kanal eğer ki ilk yağmurda bir tane borumuz oradan çıkarsa onun tamiri uzun sürede yapılabilecek bir durum. O zaman da köy içerisinde çok büyük bir sıkıntımız olacak. Tarım, hayvancılık kuracak" diye konuştu.

Günbir, çalışmanın hukuksuz olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.