Bakterilerden Oluşan Resim Sergisi Açıldı

Karabük Postası tarafından
24 Kasım, 2022 11:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şerife Yılmaz’ın bakterilerden çizdiği resimler ‘Mikroboyata ve Yağlı Boya Resim Sergisi’nde sergilenmeye başladı. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şerife Yılmaz, Agar Sanatına ilgi göstererek bakterilerden resim yapmaya başladı. Portrelerin yanı sıra lale, kız kulesi, gün batımında pelikan ve barış güvercini gibi çalışmalar yapan Yılmaz, eserlerini hastane içerisinde açılan ‘Mikroboyata ve Yağlı Boya Resim Sergisi’nde sergilemeye başladı. Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şerife Yılmaz, “Biz Mikrobiyoloji alanında ihtisas yaptığımız ve mikrobiyoloji uzmanı olduğum için bütün renklere hakimim. Yağlı boya yapmaya başlamıştım. Bunu yapmaya başladıktan sonra bunu besiyerilerde de yapanları da biliyorduk. Ben de denemek istedim. Kullandığımız besiyeri pembe, yeşil, sarı , kırmızı gibi renk renk olabiliyor. Bir gün kız kulesini yağlı boya yapmıştım. Birde bakterilerle de yapmak istedim” dedi. Resim çizimi öncesi neler yapacağını planladığını belirten Yılmaz, “Hangi bakterileri kullanacaksam onları seçiyorum. Daha sonra onları besiyeri de bakterileri kürdanla alarak daha sonra resim şeklinde sürüyorum. Bir kız kulesi yapacaksam onun sınırları şeklinde sürüyorum” diye konuştu. Yılmaz, bakterileri ilk sürdüğünde hiçbir şey görünmediğini ifade ederek, şunları söyledi: “Çünkü bakterilerin ürümesi için bakterilerin bir süreye ihtiyacı var. En az 18-24 saate ihtiyaç var. Aslında ilk yaptığımızda ne çıkacak bilmiyoruz. Daha sonra bakterilerin üremesi için en iyi ortam olan 35 derecelik inkübatörlerimize kaldırıyoruz. Bir gün sonra bakıyoruz. Tabi bazen bakteri yayılabiliyor. Renkler birbirine karışıyor. Bakterileri karıştırmadan sürmeye dikkat etmek lazım ama en net halini ertesi gün görebiliyoruz.” Yılmaz, bakterilerin zararlı olduğu için sergilenemediğini ve resim olarak sergileyebildiklerini aktardı. KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şerife Yılmaz’ın yağlı boya sergisinin yanında mesleğinin gereği yaptığı işi sanata döktüğünü kaydederek, “Mesleğinde çalıştığı mikroplarla besiyeri de resim yaptığını söyledi. Bizde bunu sergide sergileyeyim dedik” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’ne “Erişilebilirlik Logo Bayrağı” takdim edildi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, IV. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı kapsamında "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" almaya hak kazandı.
"4. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı", Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle 12-13 Mayıs 2025 tarihlerinde Türkiye Manisiz Bilişim Platformu tertibiyle T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Takviye ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü, ASHB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, KTB Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi mesken sahipliğinde gerçekleştirildi.
Çalıştaya Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ismine; BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir, Kütüphaneci Hasan Üstünkol katıldı. Çalıştay kapsamında ise BEUN Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir "Materyal Erişilebilirlik" kümesinde, Kütüphaneci Hasan Üstünkol ise "Mekansal Erişilebilirlik" kümesinde çalışmalara katıldı.
Çalıştay sonucunda ise düzenlenen merasimle, manisiz erişilebilirlik imkanlarını sağlayan kütüphanelere "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdimi gerçekleştirildi. BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal’a, "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdiminde bulunuldu.
BEUN Kütüphanesinin aldığı "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" hakkında açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "BEUN olarak ulusal ve memleketler arası alanda elde ettiğimiz muvaffakiyetlerde sürekli öğrenci odaklı bir yaklaşım sergiliyor olmamızın hissesi olduğunda hemfikiriz. Üniversitemiz akademik, kültürel, sportif ve sanatsal manada elde ettiği muvaffakiyetlerin yanında sürekli öğrencilerini bugünün ve geleceğin dünyasını odağa alarak insancıl ve etik kıymetler üzerinden yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bilhassa engelli öğrencilere ve engelli bireylere yönelik çalışmalarımız, toplumsal sorumluluk kapsamında attığımız adımlar sonucunda muvaffakiyet meyvelerini vermekte, Üniversitemizi her alanda olduğu üzere bu alanda da örnek üniversiteler ortasında konumlandırmaktadır. Bu sebeple kapsayıcı, bütünleştirici, mahzurları ortadan kaldıran öğretim kavrayışımız sonucunda kütüphanemizin ‘Erişilebilirlik Logo Bayrağı’ almasını çok büyük bir gurur ve memnunlukla karşıladık. Bu his ve fikirlerle başta bu aktifliklerin gerçekleştirilmesi için büyük uğraş sarf eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarımızın yöneticileri ile değerli işçilerine ve paydaşlara şükranlarımı sunuyorum. Ayrıyeten Üniversitemiz ismine bu muvaffakiyetin sağlanmasında emeği geçen başta Kütüphane idaremiz olmak üzere tüm akademik ve idari işçimize teşekkürlerimi sunuyorum" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.