Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tek çare doğrudan kadroya geçirilmesidir!

Gündem Yayın: 06.09.2022 13:13
Yazar:
Tek çare doğrudan kadroya geçirilmesidir!

Kamu-Sen Karabük İl Temsilcisi Sadık Doğdu gündemdeki sözleşmeli personelin kadro durumlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Tek çare sözleşmeli personelin doğrudan kadroya geçirilmesidir” dedi.

Başkan Doğdu güvencesiz 4/B, vekil, geçici, kamu dışı, fahri gibi tüm istihdam modellerinin kaldırılması gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti; “Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin olarak hükümet nezdinde çalışmalar yapıldığı ve çeşitli formüller üzerinde durulduğu ifade edilmektedir. Türkiye Kamu-Sen olarak talebimiz, tüm güvencesiz sözleşmeli personelin 4/A’lı memur kadrolarına geçirilmesidir.

Kadro verilmesi dışında 3+1 gibi uygulamalara karşıyız. Kamuda 4/B, vekil, geçici, kamu dışı, idari hizmet sözleşmeli, mevsimlik gibi tüm güvencesiz istihdam modelleri kaldırılmalı, bu kapsamda çalışanların tamamı kadroya geçirilmeli, Devletin asli ve sürekli görevleri ile kamu hizmetleri 4/A’lı, güvenceli memurlar eliyle gördürülmelidir.

Ülkemizde yarınından endişe eden, tayin, terfi, aile birliği gibi temel haklardan mahrum olarak çalışan tek bir kamu görevlisi dahi kalmamalı, güvencesiz çalışma modelleri kamu istihdam sisteminden çıkarılmalıdır”  (Nuretti

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otomobil karşı şeride geçip yolcu otobüsü ile çarpıştı: 2 yaralı

Gündem Yayın: 10.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Karabük’te sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin karşı şeride geçip otobüs ile çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Kaza Balıklar Kayası mevkiinde meydana geldi. Safranbolu istikametine seyir halinde olan Berkan K. idaresindeki 78 AD 832 plakalı otomobil sürücüsünün kontrolünden çıkarak karşı şeride geçip Şükrü S. istikametindeki 26 KL 156 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan sürücü ile B.T.(16) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Otobüsteki yolcular ise başka bir araç ile yollarına devam ederken kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Paylaş: