Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
15 Kasım, 2021 12:41

DELEGENİN HÜR İRADESİ Mİ, YOKSA!!

A+ A-

Belediye İş Sendikası Karabük Şube Kongresi ile ilgili geçtiğimiz haftalarda başlayan delege seçimlerinde Şube Başkanlığına aday olan Rıza Taşdelen 85 delegeyi garantilerken, mevcut şube başkanı Hüseyin Doğan ise 33 delegeyi aldı. Diğer iki şube başkan adayı ise 7 delegede kaldı. Kısa bir süre içinde yapılması beklenilen Belediye İş Sendikası Karabük Şube kongresinde delegenin yüzde 70’ini alan Rıza Taşdelen’in delege çıkamadığından dolayı tüzük çerçevesinde şimdi şube başkanlığına aday olamayacağı belirtiliyor. Belediye İş Sendikası Karabük Şube’sinde çoğunluğun oyunu alan Taşdelen’in aday yapılıp, yapılmayacağı tartışmaları her geçen gün daha da fazlalaşırken, gözler Genel Başkan Nihat Yurdakul’a çevrildi. Hatırlanacağı gibi Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, "Karabük Şubemizde de herkes aday olma hakkına sahiptir. İşçi hür iradesini ortaya koyar, biz de saygıyla karşılarız. Demokratik, tüzüğümüze ve yasalara uygun bir seçimin teminatı benim. açıklamasını yapmıştı.Genel Başkan Yurdakul, şimdi delegenin yüzde 70’ini alan Rıza Taşdelen’in şube başkan adaylığının önünü mü açacak, yoksa kapatacak mı  merak ediliyor. Rıza Taşdelen’in kongrede aday olabilmesi için delegenin beşte birinin divana önerge vermesi ve bu önergenin oylamada yarıdan çoğunluğunu alması gerektiği belirtildi. Diğer yandan  delegenin çoğunluğunu alarak büyük bir başarıya imza atan Rıza Taşdalen konuyla ilgili yaptığı açıklamada başarıda ekip arkadaşlarının çok büyük katkısı olduğunu belirterek “ İşçi arkadaşlarımıza ben ve ekibime göstermiş olduklarını bu teveccühden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu delege seçimlerini ben değil biz kazandık. Delege seçimleri öncesi tüm işçilerimizi kucakladık, onları dertlerini dinledik. Onlara yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik. İşçi arkadaşlarımız büyük ilgi ile bizleri karşıladılar. Bizleri bağrına bastılar. Yapmış olduğumuz görüşmelerimizde, toplantılarımızda hiçbir zaman ben demedim. Hep biz dedim. Çünkü biz bir aileyiz. Birlik beraberlik içinde olursak her sıkıntının üstesinden geliriz. İşçi arkadaşlarımızın sıkıntılarını ben ve ekibim çok iyi biliyorlar. Bizim bu sıkıntıları çözebileceğimize inan işçi arkadaşlarımız bizlere tam destek. Biz Hür iradenin sandığa yansımasını istiyoruz. Genel Başkanında verdiği sözün arkasında durmasını istiyoruz" dedi

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 Ekim, 2024 04:52
blank
İhlas Haber A.

Uyuşturucu tacirleri yolcu otobüsünde yakalandı

A+ A-

Düzce’de Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda iller arasında uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şahıs, yolcu otobüsünden indiği esnada yakalandı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu kullananlara ve ticaretini yapanlarla mücadele bütün hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan risk analizi çalışmalarında B.F. ve T.Y. isimli şahısların iller arasında uyuşturucu madde taşıyarak ticareti yaptığı belirlendi. Şahısları takibe alan ekipler, otobüs terminalinde yolcu otobüsünden iner inmez şahısları göz altına aldı. Şahısların yapılan üst ve valiz aramasında toplam 2675 adet sentetik ecza maddesi, 1 parça halinde 35 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.
Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan hakkında işlem yapılan şahıslardan B.F. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, T.Y. isimli şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Uygar Eczanesi
Uygar Eczanesi
Adres

Besbınevler 75. Yıl Mahallesi 31 Nolu Sokak No:4/B Karabük

Telefon

(370) 433-6969

Birsen Eczanesi
Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Kaya Eczanesi
Kaya Eczanesi
Adres

İnönü Mahallesi Eski Baglar Sokak No:23/A Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-4232

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500