ZONGULDAK ’ta ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ projesi kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.Zonguldak’ta Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, farkındalık oluşturmak için ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ projesi kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi. Zonguldak İsmet Paşa Parkı’nda düzenlenen etkinliğe öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Zonguldak İl Halk Kütüphanesi Müdürü Müzeyyen Aksoy Yeten, “Bugün burada 81 ilde kitap okuyoruz etkinliğini gerçekleştirmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Zonguldak İl Halk Kütüphanesi olarak 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin amacı kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, kitaba ve kütüphanelere dikkat çekmek amacıyla bir farkındalık oluşturmaktır. Burada otuz dakika kitap okuyarak farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Halkın katılımından memnunuz. Bu sene 4.’sünü düzenliyoruz katılan herkese teşekkür ederim” dedi.
51. Kütüphaneler Haftası etkinleri kapsamında açıklamalarda bulunan BEÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Gülbey Ünal ise, “BEÜ olarak 51. Kütüphaneler Haftası etkinliği düzenledik. 30 Mart 2015 tarihinde açılışını yaptık. Dün de kampüste kitap okuma etkinliği düzenledik. Bugün de burada düzenlenen etkinliğe katıldık. Düzenlenen etkinliğe her ne kadar az insan katılsa da simgesel olarak kitap okuma alışkanlığını kazandırmak. Eğer toplumda insanlar kitap okuma alışkanlığını kaybederlerse o toplumlarda büyük sıkıntılar doğabilir. BEÜ olarak bunun öncülüğünü yaptık. Bugünkü bu etkinliğe de katıldık amacımız kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak” diye konuştu.
Etkinliğe katılan görme engelli Saadettin Ertürk de, “Kütüphanenin böyle bir etkinlik yapması bizi oldukça mutlu etti. İnsanlar büyük emeklerle kitap yazıyorlar biz bunu okumak için küçücük bir çabayı göstermiyoruz. Okumak için bir çaba göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Şu anda kütüphanemizde yani Zonguldak şartlarında kitap az. Fakat diğer illerden destekler alıyoruz. Biz görmeyenler için sesli dergiler çıkıyor. İzmir Görme Engelliler Kütüphanesi’nden bunları temin edebiliyoruz. Benim için okumak ayrı bir dünyadır. Her kitabı da bir dünya olarak düşünmemiz gerekiyor. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin biz istemediğimiz sürece de bize hizmet edemez. Şu anda yapıldığı gibi teknoloji bu tür şeylere hizmet edemiyor. İnsanlar akıllı telefonlara mahkum olduktan sonra okuma kültürünün de her geçen gün köreldiğini düşünüyorum. İnsanlarımız akıllı telefonlarından e-kitapları okumak yerine yaptıkları pikniği, yedikleri yemekleri sosyal medya da paylaşmayı tercih ediyorlar. Bu durum beni çok üzüyor ve ben buna acıyorum” dedi.
BEÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğrencisi Burcu Uzun ise, “Bugün böyle bir etkinliğe katıldık ve bu etkinliği ilk olarak kampüsümüzde bulunan spor salonunun önünde bir kitap okuma etkinliği ile başlattık. Bugün de tüm ülke genelinde böyle bir etkinlik var ve buna katılıyoruz. Açık alanda toplu olarak yapılan bu etkinlik bizi oldukça mutlu etti ve güzel bir duygu içerisindeyiz. Türk insanının yüzde 90’ı okuma yazma biliyor ama insanlarımızın geneli kitap okumuyor. Bazı insanlar ise okuduklarını bile anlayamıyor. Özellikle ilkokul öğrencileriyle bu okuma alışkanlığını geliştirerek insanlarımıza bu farkındalığı oluşturmamız gerekiyor. Özellikle kişisel gelişimde kitap okumanın çok avantajlı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.