blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’ne yoğun ilgi

Samsun’un güçlü mutfak kültürünü ve ot yemeklerini tanıtmak gayesiyle bu yıl 8’incisi düzenlenen Yöresel Ot Yemekleri Şenliği, dört gün boyunca renkli imajlara sahne oldu. Gastronomi meraklılarının büyük ilgi gösterdiği şenlik, iştirakçilerden tam not aldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, OKA, Anadoludakiler, Samsun Turizmciler Derneği, Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği ile Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun iş birliğiyle gerçekleştirilen şenlik, 29 Mayıs - 1 Haziran tarihleri ortasında yapıldı. Açılış programı Bafra ilçesine bağlı Sürmeli Köyü’nde gerçekleştirilirken, şenliğin öbür günleri Çobanlı İskelesi’nde devam etti.

Ot yemekleri yarışları ve atölyeler ilgi gördü
Festival boyunca yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlar ağır ilgi görürken, ot yemekleri yarışları, mutfak atölyeleri ve gastronomi uzmanlarının katıldığı söyleşiler büyük beğeni topladı. Karadeniz mutfağının özgün tatlarının sunulduğu aktiflikte ziyaretçiler, bölgenin doğal eserlerinden yapılan yemekleri tatma imkânı buldu.
Samsun halkı başta olmak üzere etraf vilayetlerden gelen ziyaretçilerin de ağır iştirak sağladığı şenlik, toplumsal ve kültürel paylaşımlarıyla Samsun’un değerli kültür tertiplerinden biri olarak hafızalara kazındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gece yarısı patlayan su borusu paniğe neden oldu

Bartın’da gece yarısı büyük gürültü ile patlayan su borusu mahalleye panik yaşattı.
Bartın Aladağ Mahallesi 11. Caddede patlayan içme suyu isale sınırı patladı. Gece yarısı gürültü ile patlayan boru, yataklarında uyuyan mahalleliyi panikle uyandırdı. Gürültü ile yataklarından kalkan mahalleli su borusunun patladığını anlayınca rahat nefes aldı. Suyun meskenlerine girmemesi için pencere ve merdivenlerde bekleyerek nöbet tutan vatandaşlar, belediye yetkililerine seslenerek, sınırın bir an evvel tamir edilmesini istedi. Mahalleli patlayan borunun onarılması halinde su baskınına ve meskenlerde hasara neden olabileceğini tabir etti.
Patlayan borudan akan tonlarca su ise konutların ortasından geçen mahalle yolunun yaklaşık 150 metrelik kısmını gölete çevirdi.
Yol boyunca akan su, Aladağ Cami önündeki ana yolda bulunan mazgala döküldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin