Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 7 asırdır gelenek olarak sürdürülen esnaf duası, Ramazan ayının ilk cuma namazı öncesinde yağmur altında gerçekleştirildi.
Bolu’nun tarihi ilçesi Mudurnu’da 700 yılı aşkın süredir devam eden tarihi esnaf duası bu haftada gerçekleştirildi. Tarihi Mudurnu Çarşı’sında yapılan esnaf duası cuma namazı öncesinde onlarca esnafın katılımıyla yapıldı. Yağmur yağışının altında onlarca esnaf ramazan ayında işlerinin hayırlı ve bereketli olması için ellerini semaya açtı.
Duaya katılan Metin Soygür, “Esnafımızın işlerinin hayırlı ve bereketli olması için 7 asırdır dua yapılıyor. Çok şükür bereketi oluyor. Dua müminin silahıdır. Her şeyi Allah’tan isteyeceğiz. İşlerimizin bereketli olmasını da isteyeceğiz. Bu geleneğimizi de 700 yıldır Mudurnu’da devam ettiriyoruz” dedi.


0
7 asırlık gelenek Ramazan ayının ilk cumasında da yapıldı
0
0
Amasya’da köy yolunda heyelan
Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

