Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ekim, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
0

64 muhtardan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na 100 bin TL bağış

Kastamonu’nun Daday ilçesinde ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla ilçede görev yapan 64 muhtar, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na 100 bin TL bağışta bulunarak hava savunma sisteminden bir tanesine ‘muhtar’ adının verilmesini istedi.

Kastamonu’nun Daday ilçesinde ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla Kaymakam Vekili Yasin Cevizci önderliğinde ilçede bulunan 64 muhtar, aldıkları maaşları ile Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na 100 bin TL bağışta bulundular. ROKETSAN, HAVELSAN, ASELSAN ve TUSAŞ yetkililerinden herhangi bir hava savunma sisteminden bir tanesine ‘muhtar’ adının verilmesini isteyen Daday Muhtarlar Derneği Onursal Başkanı Hikmet Çavuş Karasan, Türkiye’de bulunan 50 bin muhtarı da destek olmaya çağırdı.

“Türkiye genelinde bulunan 50 bin muhtarı da bu kampanyaya katılmalarını istiyoruz”

Türkiye genelindeki muhtarları bağış kampanyasına davet eden Daday Muhtarlar Derneği Onursal Başkanı Hikmet Çavuş Karasan, “Mazlumun ve mağdurun yanında olan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na 100 bin TL bağışta bulunuyoruz. Özellikle şu sıcak savaş ikliminde ve çevremizde bulunan ateşten çemberli günlerde ordumuzu güçlendirmek amacıyla yaptığımız bu bağış kampanyasına Türkiye genelinde bulunan 50 bin muhtarı da bu kampanyaya katılmalarını istiyoruz. ROKETSAN, HAVELSAN, ASELSAN ve TUSAŞ yetkililerinden, herhangi bir hava savunma sisteminden bir tanesine ‘muhtar’ adının verilmesini istiyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte kursiyerlerin eserleri begeniye sunuldu yvFMdcJ7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.

Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.

Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin