blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2024 14:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

60 yaşındaki Eren, üniversiteyi birincilikle bitirdi

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi Programı öğrencisi olan 60 yaşındaki Servet Eren, bölümünü birincilikle bitirerek mezun oldu. TCDD Karabük Gar Müdürlüğünde makinistlik yapan Servet Eren(60) mesleğinde derece alabilmek için 2 yıl önce girdiği sınav sonucunda Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi Programını kazandı. Önlisansı başarı ile tamamlayan Eren, gençlere taş çıkartarak bölümünü birincilikle bitirdi. Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen törende Eren, 629 öğrenci ile birlikte başarı belgesini alarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Törende yemin eden ve ardından kep fırlatan Eren, Devlet Demiryollarında memur olarak çalıştığını ve derece alabilmek için iki yıllık bir bölüm bitirmesi gerektiğini belirterek, “Sınava girdim ve Allah nasip etti, okulu kazandım. Beni ilk gördüklerinde, sınıfa girdiğimde akademisyen zannettiler. Okulda ve sınıfta tanımadıkları için öğretim görevlisi sanıyorlardı. Ben okulun nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlayamadım. Bir yandan çalışıp bir yandan da okudum” diye konuştu. Eğitim sürecinde ailesinin, iş arkadaşlarının ve amirlerinin büyük desteğini aldığını vurgulayan Eren, “Eğitim hayatımda ailemin çok büyük katkısı oldu. İş yerindeki arkadaşlarım, amirlerim okumam için bana yardımcı oldular. Gençlere düzenli çalışmaları konusunda tavsiyede bulunuyorum. Düzenli çalıştıktan sonra başarılı olmak için bir engel yok” diye ekledi. Eren, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya'ya, öğretim görevlilerine ve bölüm hocalarına teşekkür ederek, “Gerçekten iyi bir eğitim aldık. Bu eğitimin sonucunda belki ben bu mesleği yapmayacağım ama yapacak arkadaşlarımız çok iyi bir eğitim alarak iyi bir meslek edindiler” ifadelerini kullandı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Şubat, 2026 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Karabük’te istihdamın artırılması, işsizliğin önlenmesi ve aktif iş gücü programlarının belirlenmesi amacıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2026 yılı birinci toplantısı gerçekleştirildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) sekretaryasında, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı, Karabük Valisi Oktay Çağatay’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir tarafından 2025 yılı içerisinde yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kurul üyelerine kapsamlı bir sunum yapıldı. İstihdam ve mesleki eğitim alanında yürütülen projeler ile aktif iş gücü programlarına ilişkin detaylar da İŞKUR personeli tarafından paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen “Gençliğin Üretim Çağı” Programı’nın tanıtımının da yapıldığı toplantıda, programın hedefleri ve kapsamı hakkında kurul üyelerine bilgi verildi. Toplantı, Karabük’te istihdamı artırmaya yönelik yürütülecek çalışmaların değerlendirilmesi ve 2026 yılında uygulanması planlanan istihdam ve mesleki eğitim faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin