Karabük Postası tarafından
11 Mayıs, 2023 23:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

6. Uluslararası Demir ve Çelik Sempozyumu Başladı

Karabük Üniversitesinde (KBÜ), Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından bilim insanları, uzmanlar, akademisyenler, mezun öğrenciler ve sektör temsilcilerinin bir araya gelerek yeni fikirleri tartışacağı ve gelecekteki iş birlikleri için uluslararası ortaklar bulma fırsatı yakalayacağı "6. Uluslararası Demir ve Çelik Sempozyumu" başladı. KBÜ Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma; KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, akademisyenler, kamu kurumu yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sektör temsilcileri, davetli konuşmacılar ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda açılış konuşan yapan Rektör Polat, 2015 yılında rektörlük görevine başladığında Karabük’ü bir kongre merkezi haline dönüştürmeyi planladığını ifade ederek, "Her iki haftada bir kongre ve uluslararası kongre yapalım, Safranbolu’yu ve Karabük’ü kongre için cazibe merkezi haline getirelim’ diye planlamıştım. En düzenli kongrelerimizden birisi buydu. Bir diğeri ise Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Sempozyumu" dedi. KBÜ Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yavuz Sun ise Demir Çelik Enstitüsünün kuruluş amaçları arasında akademisyenlerle sanayicileri farklı organizasyonlarla bir araya getirmek olduğunu dile getirdi. Üniversite sanayi iş birliğinin iki temel ayağı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sun, "2020 yılından beri yaklaşık olarak 60 farklı sanayi kuruluşuna ve 16’sı farklı üniversiteye akredite test hizmeti vermiş bulunmaktayız. Bu verdiğimiz rakamlar Enstitümüzün, hem Karabük için hem de ülkemiz için ne kadar önemli bir kuruluş haline geldiğinin önemli göstergelerinden birisi olarak karşımıza çıkmakta. Diğer temel amacımız üniversite sanayi iş birliği kapsamında ortaya çıkabilecek projelere destek olmak. Üniversite sanayi iş birliğinin iki temel ayağı var. Onlardan bir tanesi üniversite ile sanayinin belirli projeler kapsamında bir araya gelmesi, katma değeri yüksek ürünler üretebilmeleri ve geliştirebilmeleri. İkinci ayağı üniversitedeki akademik personelle sanayicileri bir araya getirebilecek yeni iş birliklerinin ve yeni fikirlerin ortaya çıkabileceği organizasyonlar düzenlemek olarak ifade edilebilir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Dur” ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücünün kullandığı araç ağaca çarptı: 38 bin TL ceza yedi

Çorum’da polis gruplarının "dur" ihtarına uymayan minibüs şoförü, kovalamaca sırasında ağaca çarpınca yakayı ele verdi. Şoföre 38 bin TL idari para cezası uygulandı.
Olay, Bahçelievler Mehmet Akif Ersoy 3. Cadde’de meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, caddede kontrol yapan polis takımlarının "dur" ihtarına uymayan 19 EN 883 plakalı minibüsün şoförü kaçmaya başladı. Tıpkı cadde üzerinde, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda denetimden çıkan araç yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazanın akabinde yakalanan şoföre 38 bin TL idari para cezası uygulandı. Araç ise cazip yardımıyla otoparka götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.