6 Kişilik istihdam için 2 bin 530 kişi başvuru yaptı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Eylül, 2021 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

6 Kişilik istihdam için 2 bin 530 kişi başvuru yaptı

Karabük Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek 6 kişilik Arşiv Destek Personeli için yapılan başvuruya 2 bin 530 kişi başvurdu. Yapılan başvurularda işsizlerden çok resmi kurum olduğu için başka işte çalışanların başvurduğu belirlendi.
Karabük Belediyesi tarafından Arşiv Destek Personeli alımı için geçtiğimiz aylarda üniversite mezunu olma şartı ile başvuru topladı. Belediye tarafından alınan başvuruların yoğun olması sonrası adayları yazılı mülakata aldı.
İşyerinden izin alamayanlar sınava giremedi
2 bin 530 adayın Korona virüs tedbirleri altından aynı anda sınava girmelerinin mümkün olmayınca ilk gün bin 268’i kalan bin 262 kişi ise yarın yapılacak sınava tabii tutulması kararlaştırıldı. Soğuksu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen sınavın ilk gününde bin 268 kişiden 868’i sınava katılım sağlarken, başka iş yerinde çalışan ve izin alamayan 400 kişi ise sınava giremedi. Saat 10.00 itibariyle başlayan sınav için adaylar HES kodu sorgulamasının ardından salona alındı. 30 dakika süren ve 25 sorunun yer aldığı sınavda 70 ve üzeri puan alan ilk 30 kişi başarı sıralamasına göre kuraya girmeye hak kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda alacak verecek kavgasinda silahlar konustu cPbTgI43
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da alacak verecek kavgasında silahlar konuştu

Bolu’da alacak-verecek meselesi nedeniyle karşı karşıya gelen iki grup arasında çıkan tartışmada silahlar çekildi. Havaya ateş açılan olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, Aktaş Mahallesi Kocabey Sokak üzerinde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aralarında alacak-verecek husumeti bulunan iki grup sokak ortasında karşılaştı. Sözlü olarak başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Tarafların silahlarını çekerek havaya ateş açması çevrede paniğe neden oldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, kavgaya karıştığı belirlenen M.Y., A.A., U.A. ve K.Y.’yi gözaltına aldı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi. Ayrıca ekipler, 2 şüphelinin olay yerine geldiği 06 DID 751 plakalı aracı inceledi.

Polis ekipleri, olayın ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin