Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Eylül, 2021 12:37 tarihinde yayınlandı
0

6 Kişilik istihdam için 2 bin 530 kişi başvuru yaptı

Karabük Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek 6 kişilik Arşiv Destek Personeli için yapılan başvuruya 2 bin 530 kişi başvurdu. Yapılan başvurularda işsizlerden çok resmi kurum olduğu için başka işte çalışanların başvurduğu belirlendi.
Karabük Belediyesi tarafından Arşiv Destek Personeli alımı için geçtiğimiz aylarda üniversite mezunu olma şartı ile başvuru topladı. Belediye tarafından alınan başvuruların yoğun olması sonrası adayları yazılı mülakata aldı.
İşyerinden izin alamayanlar sınava giremedi
2 bin 530 adayın Korona virüs tedbirleri altından aynı anda sınava girmelerinin mümkün olmayınca ilk gün bin 268’i kalan bin 262 kişi ise yarın yapılacak sınava tabii tutulması kararlaştırıldı. Soğuksu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen sınavın ilk gününde bin 268 kişiden 868’i sınava katılım sağlarken, başka iş yerinde çalışan ve izin alamayan 400 kişi ise sınava giremedi. Saat 10.00 itibariyle başlayan sınav için adaylar HES kodu sorgulamasının ardından salona alındı. 30 dakika süren ve 25 sorunun yer aldığı sınavda 70 ve üzeri puan alan ilk 30 kişi başarı sıralamasına göre kuraya girmeye hak kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin