6 Kişilik istihdam için 2 bin 530 kişi başvuru yaptı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Eylül, 2021 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

6 Kişilik istihdam için 2 bin 530 kişi başvuru yaptı

Karabük Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek 6 kişilik Arşiv Destek Personeli için yapılan başvuruya 2 bin 530 kişi başvurdu. Yapılan başvurularda işsizlerden çok resmi kurum olduğu için başka işte çalışanların başvurduğu belirlendi.
Karabük Belediyesi tarafından Arşiv Destek Personeli alımı için geçtiğimiz aylarda üniversite mezunu olma şartı ile başvuru topladı. Belediye tarafından alınan başvuruların yoğun olması sonrası adayları yazılı mülakata aldı.
İşyerinden izin alamayanlar sınava giremedi
2 bin 530 adayın Korona virüs tedbirleri altından aynı anda sınava girmelerinin mümkün olmayınca ilk gün bin 268’i kalan bin 262 kişi ise yarın yapılacak sınava tabii tutulması kararlaştırıldı. Soğuksu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen sınavın ilk gününde bin 268 kişiden 868’i sınava katılım sağlarken, başka iş yerinde çalışan ve izin alamayan 400 kişi ise sınava giremedi. Saat 10.00 itibariyle başlayan sınav için adaylar HES kodu sorgulamasının ardından salona alındı. 30 dakika süren ve 25 sorunun yer aldığı sınavda 70 ve üzeri puan alan ilk 30 kişi başarı sıralamasına göre kuraya girmeye hak kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wewew
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 20.04.2026 15:43
0
0

YENİŞEHİR SİNEMASI TAMAM, OTEL NE OLACAK?

Karabük’te kültürel miras birer birer ayağa kalkıyor, gözler şimdi atıl durumdaki eski otele çevrildi

Karabük’ün köklü yerleşim alanlarından Yenişehir Mahallesi’nde yıllardır kaderine terk edilmiş yapılar yeniden hayat buluyor. Belediye tarafından restore edilerek halkın kullanımına açılan Havuzlu Bahçe’nin ardından, açık hava sinemasında başlatılan çalışmalar kentte memnuniyet oluşturuyor. Aynı zamanda Yenişehir Sineması için de restorasyon sürecinin başlayacak olması kamuoyunda heyecan yarattı. Ancak bölge sakinleri Yenişehir’in simge yerlerinden biri olan ve bir dönem “Pelenkoğlu” ismiyle otel olarak hizmet veren, zamanla ise atıl duruma düşen binanın da restore edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

KÜLTÜREL HAFIZA YENİDEN CANLANIYOR

Yenişehir’de yürütülen restorasyon projeleri, Karabük’ün geçmişine sahip çıkma adına önemli bir hamle olarak değerlendirilirken, özellikle açık hava sinemasının yeniden düzenlenmesi ve kapalı sinemanın da projeye dahil edilmesi, bölgenin eski sosyal yaşamına dönüş sinyalleri veriyor.

Mahalle sakinleri, bu çalışmaların yalnızca fiziki yenileme değil, aynı zamanda toplumsal hafızanın yeniden inşası anlamına geldiğini ifade ediyor.

GÖZLER ESKİ OTEL BİNASINDA

Tüm bu gelişmelerin ardından dikkatler, uzun süredir kullanılmayan ve giderek harabeye dönen eski otel binasına çevrildi. Bir dönem kentin önemli konaklama noktalarından biri olan yapı, bugün bakımsızlığı ve kontrolsüz kullanımlar nedeniyle bölge halkını rahatsız ediyor.

Vatandaşlar, binanın özellikle akşam saatlerinde farklı grupların uğrak noktası haline geldiğini, bu durumun hem güvenlik hem de çevre düzeni açısından ciddi risk oluşturduğunu dile getiriyor.

“AYNI KADERİ PAYLAŞMASIN”

Bölge sakinleri, Havuzlu Bahçe ve sinema projelerinde olduğu gibi bu yapının da restore edilerek kente kazandırılmasını istiyor. Yapının turizm, kültür ya da sosyal yaşam alanı olarak değerlendirilmesinin mümkün olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak, “Nasıl ki diğer atıl durumdaki tarihi ve kültürel yapılar ayağa kaldırılıyorsa, burası da aynı şekilde restore edilmeli ve kente kazandırılmalı. Burası yıllarca Karabük’e ve konuklarına hizmet etmiş bir yer. Yeniden değerlendirilirse hem mahalle kazanır hem de kentimiz” ifadelerini kullandı.

Karabük’te kültürel mirasın korunmasına yönelik atılan adımlar takdir toplarken, otel olarak kullanılan binanın geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Şehrin hafızasında önemli bir yer tutan bu yapının kaderine terk edilmemesi için çağrılar artarken, gözler şimdi yetkililerin atacağı adımlara çevrildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin