Karabük Postası tarafından
12 Mayıs, 2014 07:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

5 Ayda 15 Hasta Hava Ambulansıyla Sevk edildi

KASTAMONU İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Kastamonu’da 2014 yılının ilk 5 ayında 15 hastanın hava ambulansı ile başka illere sevkinin gerçekleştiğini söyledi. Öztürk, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde başlattığı yenilenme ve değişim kapsamında Kastamonu’da da hızlı ve etkili bir şekilde dönüşümün tamamlandığını kaydetti. Acil Sağlık Hizmetleri'nin her zaman dinamik ve hızlı olma zorunluluğu olan bir birim olduğuna dikkat çeken Öztürk, şunları söyledi: “Günümüz şartlarında bunu gerçekleştirebilmek için hızla gelişen teknolojiyi yakalamak hem Bakanlığımızın hem de Sağlık Müdürlüğü olarak bizlerin en çok gayret sarf ettiğimiz önceliklerimizdendir. Bunları yaparken de kesinlikle hiçbir zaman hizmetin aksamaması elzemdir. İlimizde Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalarımız sonucunda tüm ilçelerimiz de Acil Sağlık İstasyonlarında çalışan ambulansların hem tıbbi donanımları hem de personelin eğitimleri bizim hassasiyetle üzerinde durduğumuz konulardandır. Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu Sağlıkta Dönüşüm kapsamında gerçekleşen Hava Ambulansları da tüm Ülkemize olduğu gibi ilimize de hizmet vermektedir. İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi koordinasyonun da ihtiyaç duyulan her hasta için hava ambulansı hizmetlerin den faydalanmaktayız” dedi. Kastamonu’da 2014 yılının ilk beş ayında 15 hastanın hava ambulansı ile başka illere sevkinin gerçekleştiğini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti: “Son olarak yapmış olduğumuz hava ambulansı ile sevk ise İlimizde doğumu gerçekleşen ikizler olmuştur. İlimizde gerçekleşen doğumun ardından kontrolleri yapılan bebek G. doktorları tarafından ileri tetkik ve tedavi için uçak ambulans ile sevki uygun görülmüş. Anakara da Özel bir hastaneye Komuta Kontrol Merkezimizin koordinasyonun da sevk sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir”
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da Mustafa Yıldızdoğan rüzgarı

Samsun’un Asarcık ilçesinde düzenlenen "Yaz Festivali"nde sahneye çıkan ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, söylediği ulusal ezgilerle kalabalığa coşku dolu anlar yaşattı. Binlerce kişinin katıldığı aktiflikte vatandaşlar, sanatkarlara daima bir ağızdan eşlik etti.
Asarcık İlçe Meydanı’nda gerçekleştirilen şenlikte sahne sırasıyla Osman Öztekin, Sinem Kahveci ve Mustafa Yıldızdoğan’a verildi. Şenliğin açılışını yapan Osman Öztekin, seslendirdiği duygusal müziklerle dinleyicileri hem hüzünlendirdi hem de nostaljik bir gece yaşattı. Akabinde sahneye Sinem Kahveci çıktı.
Gecenin finalinde sahneye çıkan Türk milletinin sevilen sesi Mustafa Yıldızdoğan, "Ölürüm Türkiye’m" üzere ulusal hisleri pekiştiren yapıtlarıyla meydanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Vatandaşlar, Yıldızdoğan’ın müziklerine bayraklarla ve alkışlarla eşlik etti.
Programda konuşan Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, "Sanatla, müzikle ve birlik hissiyle hoş bir akşam yaşıyoruz. İştirak sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur da konuşmasında şenliğe ağır ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek Asarcık’ta yapılan hizmetlere değindi.
Konser sonunda Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, MHP Samsun Vilayet Lideri Burhan Mucur ve İdeal Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar, Mustafa Yıldızdoğan’a plaket takdim etti.
Festival alanında kurulan yöresel stantlarda çeşitli ikramlar sunulurken, aktiflik hem sanatsal hem de kültürel istikametiyle tam not aldı.
Etkinliğe ayrıyeten; Asarcık Kaymakamı Ahmet Tayyip Korkmaz, Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin