Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ocak, 2024 12:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

32 sanıklı suç örgütü davasında 4 tahliye

Zonguldak’ta 17’si tutuklu 32 sanıklı "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, bilerek ve isteyerek yardım etmek", "uyuşturucu madde ticareti" suçlamasıyla açılan davanın dördüncü duruşması tamamlandı. Duruşmada sanıklar, tanıklar ve taraf avukatlarının dinlenmesinin ardından ara karar verildi.
Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada bazı sanıklar SEGBİS ile katıldı. Diğer tanıklar ve bazı taraf avukatları dinlendi. Ailevi sıkıntılar yaşadığını iddia ettiği S.K.’nin yanına gittiğini, aracında bir süre oturduklarını ve araçtan ayrıldıktan sonra polisin kendisini durdurduğunu anlatan tanık Z.Y., "Polislerin durdurması üzerine üzerimden çıkan uyuşturucu maddeyi S.K’den aldım. Arıtma tesisinin orada S.K.’nin aracında onunla birlikte 15-20 dakika oturdum. Kullanmak amacıyla kendisinden uyuşturucu madde aldım" dedi.
Bu sırada söz alan S.K. ise uyuşturucuyu kendisinin vermediğini hatta Z.Y.’den aldığını söyledi. Bunun üzerine Z.Y., “Sanık suçlamadan kurtulmak istiyor” dedi. S.K. ise “Yalan konuşuyor” dedi.
Z.Y.’ye üzerinde çıkan metamfetaminin sorulması üzerine “Ben yoldan geçerken yerde folyoya sarılı halde gördüm. Merak edip aldım” diye ifade etti. Heyetin ’Her gördüğünü alır mısın?’ şeklindeki sorusuna ise Z.Y., “Çok farklı paketlenmişti. Akaryakıt istasyonlarının karşısında tırın ön lastik kısmında buldum” dedi.
Duruşmada 23 tanık dinlendi. Ara karar öncesi savunması alınan E.İ., "Ben örgüt kurmadım. Uyuşturucu ticareti yapmadım. H.P. ve S.S.’nin elinde uyuşturucu varsa mahkemeye teslim etsinler" dedi.
Ara karar açıklayan mahkeme heyeti E.İ. hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "uyuşturucu madde ticareti" suçlamalarından tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme E.İ., B.Y., E.K. ve S.K.’nin tahliyesine karar verirken diğer 12 sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Mahkeme ise 29 Şubat tarihine ertelendi.

blank
Asuman Doğan tarafından
08 Nisan, 2025 11:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Çetinkaya’dan Anlamlı Çağrı: “Satın Alma, Sahiplen!”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, sahipsiz hayvanların sıcak ve güvenli yuvalara kavuşabilmesi amacıyla vatandaşlara anlamlı bir çağrıda bulundu.

Çetinkaya, “Satın almayın, bir cana yuva olun” diyerek, hayvan sahiplenmenin hem insani hem vicdani bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Karabük Belediyesi, sahipsiz hayvanların daha güvenli yaşam koşullarına ulaşması ve sahiplendirme sürecinin daha sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için önemli kurallar açıkladı.

"Sahipsiz hayvan edinmek isteyen vatandaşların, hayvana uygun yaşam koşulları sağlayacaklarını yazılı olarak taahhüt etmeleri gerekiyor. Bu taahhüdün yerine getirilmediğinin belediye denetim ekiplerince tespiti halinde sahiplenme hakkı sona erdiriliyor, hayvana el konularak yeniden bakımevine alınıyor. Sahiplenilen hayvanın kaybolması ya da kaçması durumunda, hayvan sahibi tarafından en geç 7 iş günü içinde İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirimde bulunulması zorunlu. Hayvanın ölümü halinde ise veteriner hekim tarafından düzenlenen ölüm raporu, ilgili evraklarla birlikte yetkili müdürlüğe teslim edilmek zorunda.

Altı aylıktan küçük hayvanları sahiplenen kişiler, Karabük Belediyesi tarafından bildirilecek tarihte hayvanlarını kısırlaştıracaklarını yazılı olarak taahhüt etmekle yükümlü. Bu hayvanların üremesi, kısırlaştırma işlemi tamamlanana kadar sahipleri tarafından engellenmeli. Taahhüdün yerine getirilmediği durumlarda sahiplenme şartları ortadan kalkıyor, denetim ekiplerince hayvana el konularak tekrar bakımevine teslim ediliyor.

Sahiplenme işlemlerinde, apartman ya da siteye hayvan kabulü için yönetimden alınmış onay yazısının da Sahipsiz Hayvan Sahiplenme Formu'na eklenmesi gerekiyor. Sahiplendirme işlemleri, Karabük Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nde görevli personel eşliğinde, hafta içi her gün 14.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor."

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, sahipsiz hayvanlara sahip çıkmanın hem insani hem vicdani bir sorumluluk olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Sahipsiz hayvanlarımız için kalıcı ve güvenli yuvalar oluşturmak, onları sokakların tehlikelerinden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Vatandaşlarımızdan ricamız, hayvan satın almak yerine bir cana sahip çıkarak yuva olmalarıdır. Sahiplenme sürecinde belirlenen kurallar, hem hayvanın sağlığı hem toplum düzeni açısından büyük önem taşıyor. Duyarlılık gösteren tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum.”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.