Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Kasım, 2018 14:23 tarihinde yayınlandı
0

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Karabük ve İlçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Karabük’te 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm öğretmenler adına Atatürk Anıtında İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse tarafından çelenk sunumu yapıldı. Kent meydanında başlayan tören programı 100. Yıl Kültür Merkezinde devam etti. Programa, Karabük Valisi Fuat Gürel  ile eşi Özlem Aras Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 24 Kasım Öğretmenler günü mesajı ile başladı. Mesajın ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, öğretmenliğin irfan sahibi insan yetiştirmek ve rol model olduğunu söyledi.

Bu yıl göreve başlayan öğretmenlerin yemin ettiği törende, emekli olan öğretmenlere Vali Fuat Gürel tarafından hizmet şeref belgesi ve plaket verildi. Program kapsamında okullarda şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verilirken, Vali Fuat Gürel ile eşi Özlem Aras Güler, ilkokullar arasında yapılan ‘Öğretmen’ konulu şiir okuma yarışmasında 1. Olan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencisi Zeynep Çevik’i tebrik ederek fotoğraf çektirdi.

Tören, ‘Gelecek Benim’ isimli tiyatronun sergilenmesinin ardından sona erdi.

 

Başlıksız 5 kopya 19

SAFRANBOLU’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü korumanın başkenti Safranbolu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emekli Öğretmenler Derneğinin Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile son buldu.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanındaki törenin ardından etkinliklere Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonunda devam edildi.

Buradaki programa, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş,  Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Göreve yeni başlayacak olan öğretmenler adına Çiğdem Ceylan Türkoğlu bir konuşma yaptı.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “İnsanoğlu, Yüce Allah’ın yarattıkları içinde en mükemmelidir. İnsana verilecek en önemli değer de, onların eğitim almalarına imkan tanımaktır. Bu imkan da elbette ki öğretmenler vasıtasıyladır. Unutulmamalıdır ki; bir ülkenin geleceği eğitimine, eğitim ise öğretmelere bağlıdır. Dünyanın en kutsal, en eski, aynı zamanda en saygın mesleği olan öğretmenlik; büyük bir özveri ve emek isteyen, malzemesi ve meyvesi insan olduğu için insan yetiştirme sanatı olarak da adlandırabileceğimiz çok yüce ve onurlu bir meslektir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli, en kutsal ve ölümsüz mesleklerindendir. Öğretmenin vazifesi, erdemli toplum oluşmasına katkı sağlamaktır” dedi.

Gümüş konuşmasını şöyle tamamladı; “Başöğretmen Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etmiştir. “Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” söylemiyle gençleri de öğretmenlere emanet eden Atatürk; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” söylemiyle öğretmenin önemini ve öğretmenliğin kutsallığını vurgulamıştır. Bizler de: “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.” diyen Hz. Ali’nin anlayışıyla, eli öpülesi öğretmenlerimize sahip çıkmalı, gerekli her türlü desteği vermeliyiz.  Bu duygularla, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan ve görevi başında şehit olan meslektaşlarımı, 2017-2018 ders yılında kaybettiğimiz Safranbolu Zati Ağar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kazım Öztürk’ü, Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Açmalı’yı rahmet ve minnetle anıyorum. Kemâlât yolculuğumuz olan bu kutsal mesleğin icrasında sizlere kolaylıklar, başarılar, sevdiklerinizle, ailenizle, yavrularımız ve çocuklarımızla ömür boyu mutluluklar diliyor, sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum”

Program Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve diğer protokol üyelerinin Öğretmenler Günü dolayısı ile düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

AYBÜKE ÖĞRETMEN UNUTULMADI

Programda, Batmanda hain terör saldırısı sonrası Şehit olan Şenay Aybüke Yalçın da unutulmadı. Ekrana verilen resmi ve kendisinin seslendirdiği türkü salonu dolduran yüzlerce davetlinin duygusal anlar yaşamasına sahne oldu. Aybüke öğretmen uzun süre alkışlarla anıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri Emekli Öğretmen, İdareci ve personele hizmet şeref belgesi ve plaketlerinin verilmesi ile devam etti.  Canlı resim performansında 15 Temmuz Kahramanı Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis Demir’in resmi çizilirken hem büyük beğeni topladı hem de salonda dakikalarca alkışlandı. Etkinlikler konser ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk 1amator ligde sampiyon safranboluspor au4qFJCO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük 1.Amatör Lig’de şampiyon Safranboluspor

Karabük 1.Amatör Futbol Ligi’nde şampiyon Safranboluspor oldu.

Karabük 1.Amatör Lig Play Off Finali’nde Eskipazar Belediyespor ile karşılaşan Safranboluspor mücadeleyi 2-1 kazanarak Karabük’ü Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil etmeye hak kazandı.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda oynanan final mücadelesini 2-1 kazanan Safranboluspor şampiyon olarak önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.

Safranboluspor iki sezon önce Bölgesel Amatör Lig’de yer almıştı. Mor turunculu ekip İki yıl aranın yeniden Bölgesel Amatör Lig’e geri döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin