Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2016 Yılının Son Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Gündem Yayın: 09.11.2016 14:45
Yazar:
2016 Yılının Son Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını dinledi.

Mahalle muhtarları ile her ay bir araya gelerek mahallelerin ihtiyaçlarını belirleyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kasım ayı toplantısında 28 mahalle muhtarı ile Kent Meydanı Gaye Cafe’de akşam yemeğinde bir araya geldi.

Toplantıya;  Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman ve mahalle muhtarları katıldı. Açılış konuşması yapan Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı; “Başkanımıza bu akşamki ev sahipliğinden dolayı şahsım ve mahalle muhtarları arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bir yıl devam ettirdiğimiz toplantılarımızda, bugün 2016 yılının son toplantısını yapıyoruz. Bir yıl boyunca her ay değerli Başkanımızla, Başkan Yardımcımız ve daire müdürlerimizle hep birlikte olduk. Bu birlikteliğimizde mahallelerin sorunlarını birlikte paylaştık ve bir yıl içerisinde Karabük’te  mahallelerimizde çeşitli hizmetlerimiz yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Biraz öncede bir parkımızın açılışını yaptık hep birlikte. Muhtarları, Belediyeden ayrı tutmak mümkün değil. Belediye ve muhtarlar et ve tırnak gibidir. Hizmeti Belediyeden alıyorsun. Sayın Belediye Başkanımız her zaman aramızda. Buradan Karabük kamuoyuna mesaj veriyoruz. Bir konuda Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bütün muhtarlarımızın yazıhanelerini, elektriğini, internetini, her şeyini dört dörtlük hizmete geçirdi. Bu takdire şayan bir hizmettir. Kendisinden Allah razı olsun. Ayrıca bir dernek odamız yoktu. Gelen misafirlerimizi ağırlayamıyorduk. Hep sağda solda toplantı yapıyorduk. Bugün gururla söyleyebileceğimiz, Karabük’ün merkezi bir yerinde dernek binasına kavuştuk ve bu, Belediye Başkanımızın bize vermiş olduğu değerden dolayı oldu. Herkesin gıptayla baktığı dernek binamızı hizmete açacağız” dedi.

Toplantıda, mahalle muhtarlarının istek ve sorunları Başkan Vergili tarafından dinlendi ve çözüm yolları konuşuldu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kuran-ı Kerim’i en güzel okumak için yarıştılar

Manşet Yayın: 30.04.2024 13:10
İhlas Haber Ajansı
Kuran-ı Kerim’i en güzel okumak için yarıştılar

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 10 ilin katılımıyla düzenlenen, Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 1. Bölge Finali Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gerçekleştirildi.

Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen “Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 1. Bölge Finaline 10 ilden yarışmacı katıldı.
Jüri üyeleri, yarışmacılara, tecvid kuralları, okuma tarzı, ses ve makam gibi kriterlerden 100 üzerinden puan verildi.

AW193677 06 scaled
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa MEB Temsilcisi Mehmet Şahap Özalaybey, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, KAİMDER Başkanı Hasan Yıldırım, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
Programda konuşan MEB Temsilcisi Mehmet Şahap Özalaybey, ” araştıran sorgulayan bilgi ve Hikmet’in yolundan giden çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış bireyler şeklinde yetiştirmek amaçlanmaktadır. Genel Müdürlüğümüz bu bağlamalda ülkemizde her yıl Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, ezan okuma ve hafızlık yarışmaları düzenlemektedir. Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında kendi illerinde dereceye giren öğrencilerimiz bugün bölge finalinde yarışacaklar, onlara başarılar diliyorum” dedi.

AW193677 05 jpg
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş da düzenlenen yarışmalar sayesinde gençlerin Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anladıklarını ve doğru bir şekilde okumalarına katkı sağladığını, aynı zamanda gençler arasında da dostluk ve dayanışmayı arttırdığını ifade etti.
Konuşmaların ardından ortaokul ve lise kategorilerindeki yarışmada birinci olanlar 21 Mayıs ‘ta düzenlenecek Türkiye Finalinde illerini temsil edecek.

AW193677 04 jpg