20 yıl hapis yatıp çıkan şahıs, yeniden hırsızlık yapınca tutuklandı - Karabük Haber Postası
20 yil hapis yatip cikan sahis yeniden hirsizlik yapinca tutuklandi swFzy473
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

20 yıl hapis yatıp çıkan şahıs, yeniden hırsızlık yapınca tutuklandı

Samsun’da hırsızlık ve gasp kabahatlerinden 20 yıl cezaevinde kalan ve yaklaşık bir yıl evvel tahliye edilen şahıs, yine işlediği hırsızlık hataları sonrası polis takımlarının takibi sonucu yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak yine cezaevine gönderildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Ofis Amirliği takımları, 2024 ve 2025 yıllarında İlkadım ilçesinde gerçekleşen dört farklı açıktan hırsızlık olayını aydınlattı. Olaylar ortasında 23 Temmuz 2024’te bir binadan yaklaşık 20 bin TL bedelinde bisiklet çalınması, 13 Eylül 2024’te yaklaşık 10 bin TL bedelinde inşaat materyallerinin çalınması, 26 Nisan 2025’te bir binadan 10 bin TL kıymetinde inşaat materyali ve 9 Mayıs 2025’te bir apartmandan 7 bin TL kıymetinde odun kesme makinesi ile pazar arabası çalınması bulunuyor.

Toplamda 6 cürüm kaydı bulunan M.B.’nin, daha evvel gasp ve hırsızlık hatalarından ötürü 20 yıl cezaevinde kaldığı, tahliyesinin üzerinden bir yıl geçtiği öğrenildi. Gözaltına alınan M.B., bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. M.B., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
222 4
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Nisan, 2026 14:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te ailenin temelleri öğrencilere anlatıldı

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Psikolog Sanem Yıldız, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi. “Aile Kurumunun Önemi ve İşlevleri” başlıklı eğitimde Yıldız, ailenin bireyin hayatındaki vazgeçilmez yerine dikkat çekerek, sağlıklı bir kişilik gelişiminin ilk adımlarının aile ortamında atıldığını söyledi.

Eğitimde, ailenin yalnızca bir yaşam alanı olmadığını, aynı zamanda bireyi topluma hazırlayan en önemli yapı taşı olduğunun altı çizildi. Psikolog Yıldız, ailenin duygusal destek sağlama, toplumsal uyumu kazandırma ve sağlıklı kimlik gelişimini destekleme konusunda kritik işlevler üstlendiğini belirtti. “Güçlü aile bağları, güçlü bireyler ve sağlıklı toplumlar oluşturur” mesajı katılımcılarla paylaşıldı.

Günümüzde aile yapısını tehdit eden sosyal ve bireysel sorunlara da değinilen programda, öğrencilere etkili iletişim kurma, empati geliştirme ve aile içi ilişkileri güçlendirme konularında önemli kazanımlar aktarıldı. Etkinliğin sonunda, gençlerin aile kavramına ilişkin bilinç düzeylerinin artırılması ve sağlıklı ilişkiler kurabilen bireyler olarak topluma katkı sunmalarının hedeflendiği vurgulandı.

Karabük Üniversitesi yetkilileri, bu tür farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini belirterek, Psikolog Sanem Yıldız’a ve Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin