17. Acil Tıp Asistan Sempozyumu - Karabük Haber Postası
17 acil tip asistan sempozyumu Dx3waYlO jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

17. Acil Tıp Asistan Sempozyumu

Samsun’da düzenlenen “17. Acil Tıp Asistan Sempozyumu”, 250 acil tıp asistanının katılımı ile gerçekleşti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ve Samsun Üniversitesi acil tıp anabilim dalı klinikleri tarafından düzenlenen sempozyumda 250 acil tıp asistanı Samsun’da ‘çevresel aciller ve afet tıbbı’ konusunu masaya yatırdı. Geçen yıl İstanbul’da gerçekleşen 17. Acil Tıp Asistan Sempozyumu, bu yıl ise Samsun’da özel bir otelde gerçekleşti. Sempozyumda geleceğin acil tıp uzmanlarına afet acilleri ve çevresel aciller konusunda çok daha donanımlı, hazırlıklı ve öncü olmaları konusunda bilgiler verildi. Bu kapsamda geçen yılki sempozyumda konuşulan ‘metropol acilleri’ temasının devamı niteliğinde bu yıl ‘çevresel aciller ve afet tıbbı’ konusunu ele alındı. Acil Tıp, Acil Tıp Asistan Sempozyumu (ATAS) ile Türkiye’de kendi branşındaki tıpta uzmanlık öğrencileri adına sempozyum yapan ilk ve tek branş olarak dikkat çekiyor. İlk olarak Ankara’da 2006 yılında yapılan ATAS, her yıl ara vermeden gerçekleştiriliyor. Artık geleneksel bir etkinlik olarak anılmaya başlanılan ATAS’ın gerçek bir asistanlık sempozyumu olması için sempozyum başkanları ve düzenleme kurullarının hemen tamamı acil tıpta uzmanlık öğrencilerinden oluşturuldu.

Sempozyuma Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uras, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, akademisyenler ve doktorlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vali hacibektasoglundan 23 nisan mesaji hY6SklSl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Hacıbektaşoğlu’ndan 23 Nisan mesajı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, mesajında 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda millet egemenliğinin ilan edildiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Mesajda çocukların milli ve manevi değerlere bağlı, özgüvenli ve çağın gereklerine uygun bireyler olarak yetişmesinin önemine değinen Vali Hacıbektaşoğlu şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümünü, milletçe büyük bir gurur ve derin bir anlamla idrak ediyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiği bu müstesna gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilerek, dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı tüm insanlıkla paylaşan ilk ve tek ülke olmamızı sağlamıştır. Bu yönüyle 23 Nisan, yalnızca milli iradenin tecelligâhı değil; aynı zamanda barışın, kardeşliğin ve ortak bir gelecek idealinin de en anlamlı ifadesidir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; milli ve manevi değerlerine bağlı, özgüveni yüksek, çağın gerekleriyle donanmış bireyler olarak yetişmesi en temel sorumluluğumuzdur. Bu anlayışla, onların güvenli, huzurlu ve nitelikli ortamlarda büyümeleri için tüm imkânlarımızı seferber etmeye; eğitimden sosyal hayata kadar her alanda yanlarında olmaya kararlılıkla devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli egemenliğimizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; yarınlarımızın umudu olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Sevgiyle büyüyen, umutla geleceğe yürüyen tüm çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir hayat diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin