Karabük Postası tarafından
17 Temmuz, 2023 11:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

160 hektar alanı torpille yakmış

Milas-Bodrum karayolu Havalimanı kavşağında 14 Temmuz’da başlayan orman yangınının faili jandarmanın teknik ve fiziki takibi sonrası kısa sürede yakalandı. Şüphelinin aracı ile giderken ormanlık alana torpil attığı ortaya çıktı.   14 Temmuz saat 14.42’te Milas-Bodrum Havalimanı kavşağında yol kenarındaki otların tutuşması sonrası yangın çıkmıştı. Yangına havadan 18 helikopter 10 uçak, karadan 60 arazöz ve yaklaşık 500 orman işçisi müdahale ederek 6 saatlik bir çalışma sonrası 160 hektar alanda kontrol altına alınmıştı.   Yangın sonrası Muğla İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekiplerinin 24 saatlik titiz çalışması sonrası yangını çıkaran Mahmut Dilbaz isimli şahıs yakalandı.   Jandarma tarafından gözaltına alınan şahıs işlemlerinin ardından Milas Adliyesine sevk edildi. Şüphelinin araç içinden torpil atmak amacıyla çıkardığı tespit edildi. Mahmut Dilbaz, 15 Temmuz günü Milas ilçesi Koru Mahallesi’nde bulunan ikametinde oluşturulan özel ekip tarafından gerçekleştirilen operasyon ile yakalandı.   Şüphelinin ikametinde ve bahçesinde yapılan aramada, torpil ve torpil parçaları bulunurken, Dilbaz ile birlikte aynı evde ikamet eden kız arkadaşı ve oğlu cumhuriyet savcısının talimatı ile gözaltına alındı.   Şüpheli Dilbaz, tamamlanan işlemlerin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı evde birlikte yaşadığı kız arkadaşı ve oğlu ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.   Dilbaz’ın 18 ayrı suçtan kaydı bulunduğu öğrenildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alaplı’da fındık hasat tarihleri belli oldu

Zonguldak’ın Alaplı’da bu yıl fındık hasadı kıyı kesitinde 4 Ağustos, orta kesimde 11 Ağustos, yüksek kesimde ise 18 Ağustos’ta başlayacak.
Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye nazaran, Fındık hasadına en erken başlayacak olan kıyı kesim, 4 Ağustos’ta koldan tutacak. Orta kesim ise 11 Ağustos tarihinde hasada başlayacak. Yüksek kesim ise 18 Ağustos’ta fındık toplamaya başlayacak.
Vatandaşın bu tarihlerden evvel bahçesine girmemesi konusunda uyaran yetkililer erken fındık hasadının hem üreticinin hem de randıman ve kalitenin ziyanına olacağını söyledi.
Öte yandan, fındık çalışanının yevmiye fiyatları da belirlenmişken hem gurbetten hem de vilayet dışından personel olarak gelen yevmiyeciler için üreticiler hazırlık yapmaya başladı.
"Erken toplamayın"
Alaplı Tarım İlçe Müdürü İzzet Yılmaz, fındık hasat tarihlerine yaklaşırken üreticilere fındığın erken toplanmaması gerektiğini belirterek, erken hasadın üreticinin ziyanına olduğunu lisana getirdi.
"Fındık bizim her şeyimiz"
Yılmaz, "Erken hasat konusuna dikkat edelim. Zira sonuçta önemli maliyetler yaptık. Fındığımızı randıman alabilecek bir olgunluğu sağlamadan toplamamaya çaba edelim. Zira fındık bizim her şeyimiz." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin