Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu’da Belediye Otobüsü Tepkisi

Safranbolu Yayın: 27.07.2023 16:05
Safranbolu’da Belediye Otobüsü Tepkisi

Nüfusu hızla artan ilçelerin başında gelen Safranbolu’da, toplu taşıma sorunu da katlanarak büyüyor. Belirli saatlerde Safranbolu’dan yolcu taşımacılığı yapan Safranbolu Belediyesine ait  otobüslerin sayısının az olması özellikle sabah ve akşam saatlerinde sıkıntıların yaşanmasına sebep oluyor

Her geçen gün nüfusu artan Safranbolu’da şehir içi toplu taşıma araçlarının yetersiz olduğundan şikâyetçi olan vatandaşlar, otobüs ve sefer sayılarının artırılmasını istediklerini söylediler.

Safranbolu – Karabük hattında yolcu taşıyan belediyeye ait otobüsler, halktan yoğun talep görüyor. Safranbolu’da yaşayan emekli sayısının fazla olması ve çoğu çalışanın iş yerinin Karabük’te  olması nedeniyle sabah ve akşam saatlerinde en yoğun yolcu sayısına ulaşıldığında kapasitenin üstünde yolcu taşıyan otobüslerde aşırı sıkışıklık yaşandığını belirten vatandaşlar, toplu taşımada sefer sayısının yoğun saatlere göre ayarlanması talebinde bulundu.

Yolcu kapasitesinin iki katını taşıyan otobüslerde, yolcuların çoğu ayakta gitmek zorunda kalıyor. Hafta içi, her gün iş başlangıcı ve iş bitiminden sonraki otobüs tarifelerine göre yolculuk yapmakta zorlanan vatandaşların mağdur olduğu görüldü.

“OTOBÜSLER ÇOK AŞIRI KALABALIK”    

Safranbolu – Karabük arasındaki otobüslerde meydana gelen sıkışıklıklardan dolayı yolculuk esnasında sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, şunları söyledi: “Otobüs sabahları çok kalabalık oluyor. Geçtiğimiz Perşembe günü büyük değil küçük otobüs kaldırıldı. Saat 08:45’te hareket eden belediye otobüsüne üst üste binmek zorunda kaldık. Bu daha büyük bir sıkıntı oldu sığamadık. Başka bir otobüs talep ettik. Daha Emek mahallesinden de binecek yolcular vardı. Sağolsun şoför aradı bir küçük otobüs daha geldi. Ama bu sorun her gün yaşanıyor. Başka otobüslerde olmalı, sayıları artmalı. İlimize sefer sayısının arttırılmasını rica ediyoruz. Otobüsler çok aşırı kalabalık. Kalabalık olduğu zaman sıkıntı yaşıyoruz. Safranbolu nüfusu her geçen gün artıyor. Yazın otobüslerde kalabalık durulmuyor, bir de okullar açılınca daha da kalabalık olacak. Otobüsler, sabah ve akşam saatlerinde yoğun oluyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde sefer sayısı artırılabilir. Çünkü otobüste yolculuk yaparken yer bulmada büyük sıkıntı yaşıyoruz. Ayakta yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz. Bu durumun önüne geçilmesi için ya daha fazla otobüs alınmalıdır ya da otobüs seferlerinin arttırılması lazım.” dedi.

“OTOBÜS SEFERLERİNİN ARTIRILMASI LAZIM”

Sefer sayılarının az olduğunu söyleyen bir vatandaş ise: “Hastaneye gidenlerin çoğu otobüste oturacak yer bulamıyor. Otobüs direk hastaneye gittiği için tercih ediliyor. Bunun için  mecburiyetten idare ediyorlar. Otobüs seferlerinin artırılması lazım. Büyük otobüsler vilayete giderken hınca hınç dolu oluyor. Küçük otobüsler ise şehirde taşıma yapıyor. Otobüslerin seferleri ve otobüs sayılarını artırabilirler. Hafta sonları zaten otobüs saatleri farklı, bayramlarda otobüs saatleri değişiyor. Oysaki nüfusumuz arttı. Eski Safranbolu değil ki, bu nüfusa bu kadar sayıda otobüs ve sefer sayısı yetebilsin.” dedi. (Haber Merkezi)

 


1 Mesaj

Zihni Erikci · 30.07.2023,

Karabük belediye otobüsleride Safranbolu ya yoğun saatlerde sefer düzenlese


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hırsızlık suçundan 32 yıl hapis cezası bulunan kadın yakalandı

Gündem Yayın: 27.07.2024 04:52
İhlas Haber Ajansı

Samsun’da hırsızlık suçundan hakkında 32 yıl hapis cezası bulunan kadın, polisin takibi sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri hırsızlık suçlarından toplam 32 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Gül Y.’yi İlkadım ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen Gül Y., tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Paylaş: