İl Genel Meclisi Şubat Ayı ilk toplantısı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Ahmet Sözen, 2025 yılında yapacakları çalışmalara değindi. Gelen ödeneklerle Makina parkını güçlendireceklerini ifade eden Sözen, 2025 yılında üretim tesislerinin daha aktif çalışacağını söyledi
İl Genel Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Ahmet Sözen 2025 yılında yapacakları çalışmalara dair önemli mesajlar verdi.
"2025 YILI YATIRIMDA, ÜRETİMDE VE HİZMETTE ZİRVE YILI OLACAK"
2025 yılının hizmette ve yatırımda zirve yılı olacağını söyleyen Meclis Başkanı Ahmet Sözen, "İller Bankası, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığından şimdiye kadar önemli ölçüde kaynak sağlandı. 2025 yılı için Milletvekillerimizle birlikte görüşmeler devam ediyor. Kaynak aktarımının artarak devam edeceğinden eminiz. Bakanlığımızdan gelen desteklerle makine parkımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.Üretim tesislerimiz 2025 yılı için daga aktif çalışacak. Tesis ettiğimiz birlik ve beraberlik sayesinde enerjimizi kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek için harcayacağız. 2025 yılı yatırımda, üretimde ve hizmette zirve yılı olacak" dedi.
2024 yılında yapılan çalışmaların 2025 yılında da aynı özveri ile devam edeceğini belirten Başkan Sözen; " Şubat ayı yeni planların, yeni programların, yeni planlamaların ilimizin genelinde özellikle kırsal alanımızda yaşayan vatandaşlarımız açısından kararlılıkla uygulanacağı bir ay olması hasebiyle ayrıca önem arz etmektedir . 2025 yılında daha şanslı olduğumuzu vurgulamak isterim çünkü makine parkımız Her geçen gün daha da güçleniyor, çok güçlü üretim tesislerimiz daha aktif çalışıyor artık satın alma ihale ve kiralama gibi bir derdimiz çok şükür kalmadı. İhtiyacımız dışındaki malzemeleri kurumlara satma gibi bir özelliğe de sahibiz 2024 yılında ve önceki yıllarda da bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Tabii ki her yılki bu planlamalarda ve çalışmalarda il genel meclis üyelerimize ilçeler bazında önemli görevler, önemli işler düşüyor. Çünkü her ilçemizin öncelikleri farklı, hassasiyetleri farklı, burada öncelikleri ve hassasiyetleri ilçemiz adına bilen en iyi kişiler sizlersiniz bu konuda gerek saha çalışmalarında, gerek takibinde sizlere önemli görevler düşmektedir" dedi.
İl Özel İdaresi olan yapılan çalışmaları üç ana grupta sıralayan Başkan Sözen, "Bunlardan ilki İl Özel İdaresi bütçesiyle gerçekleştirilen yatırımlar, ikincisi KÖYDES ödenekleriyle gerçekleştirilen programlar, üçüncü ise İller Bankası aracılığıyla hibe, destek ve krediler. 2025 uılı için düşünüldüğünde diğer yıllara göre daha şanslıyız. Daha derli toplu bir çalışma düzenine sahibiz. 2025 yılı bütçesi akaryakıt, yedek parça, bütüm alımı düşünülerek gerçekleştirildi. KÖYDES ödeneklerinde önemli ölçüde artış bekliyoruz.
Bu gelişmeler ışığında ve yapılan çalışmalar değerlendirildiğinde isabetli ve hızlı kararlar alabilen, aldığı her kararın takipçisi olan bir İl Genel Meclisi, Meclisin aldığı tüm kararları aksatmadan uygulayabilen bir idare ile gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla gerek kırsaldaki altyapı yatırımları gerekse diğer ilçe merkezlerindeki kamu yatırımlarıyla 2024 yılında da ön plana çıkmıştır. Şimdiye kadar sahada yapmış olduğumuz çalışmalar İlimiz genelinde yaşayan vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu yıl içerisinde ortaya koyacağımız çalışmalar ve uygulayacağımız projelerle daha güçlü, daha azimli ve emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Bu meclis milletin hizmetkarı olmaya devam edecektir. vatandaşlarımızın Meclisimize olan teveccühüne ve güvenine layık olma adına çalışmalarımız ve gayretimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.
Zihni Erikci
•Karabük belediye otobüsleride Safranbolu ya yoğun saatlerde sefer düzenlese