ZONGULDAK Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) eski hükümlü kadrosundan alınacak 12 kişi, noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.
TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı toplantı salonunda alınacak eski hükümlü kadrosu için yapılan kura çekimine, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, kurum yetkilileri ve başvuru yapan 142 eski hükümlü ile yakınları katıldı. Düzenlenen kura çekimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Demirsu, “4857 sayılı İş Yasası’nın 30. Maddesi gereği kamu kurumlarının çalıştırdıkları işçinin yüzde 2 oranında eski hükümlü çalıştırma zorunluluğunun olduğunu ve bu bağlamda TTK’nın da 12 kişi işe alınacak. Bu 12 kişinin 6 tanesi E sınıfı ehliyete sahip ağır vasıta şoförü, 2 tanesi iş makinesi operatörü ve diğerleri yani 4 kişi de kalorifer ateşleyicisi olacak. Bununla ilgili olarak bugün kura çekişi yapılacak.
İşçi adaylarımız da burada yerlerini aldılar. Toplamda 142 kişi başvurdu ve bu bağlamda alınacak olan işçilerin 3 katı kadar asil aday seçilecek ve TTK’ya gönderilerek o 36 kişi mülakata sokulacak. Bu mülakat sonrasında da 12 kişi işe başlatılacak” dedi.


12 Kişilik Kadroya 142 Başvuru
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.
Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.
Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.
Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.
Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.
Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.
Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.


