Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te 168 Bin Dekar Alanda Hububat Tohumu Ekildi

Günlük Yayın: 27.03.2023 16:21
Yazar:
Karabük’te 168 Bin Dekar Alanda Hububat Tohumu Ekildi

Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sertifikalı hububat ve yem bitkileri tohumlarında Karabük’te yüzde 75 üretim desteği verildiğini belirterek, bu destekle birlikte Karabük’te 168 bin dekar alanda hububat tohumu ekildiğini söyledi.

Bu desteklerle 168 bin dekar alanda ekilen hububat ile 71 bin dekar alanda toprakla buluşan yem bitkilerinin çıkışlarıyla üreticileri sevindirdiğini ifade eden Müdür Ayvalık, “Buğday, arpa ve yem bitkileri başta olmak üzere ekili mahsulün gelişimine katkı sağlayan yağışlar, üreticiyi memnun etti. Toprağa adeta can suyu olan son yağışlar, tarımsal ürünlerde yüksek rekolte umudunu da yükseltti” dedi.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün 2021’de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesini (TAKEP) başlattığını hatırlatan İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, “Proje kapsamında ülke genelinde başta hububat tohumluğu olmak üzere bir dizi projelere yüzde 75 oranında destek verildi. İlimizde de başta hububat tohumluğu olmak üzere üreticilerimize dağıtım yaptık. Şu an ilimizde 168 bin dekar alanda hububat tohumu ekildi. Bu ekilen hububatın çok büyük bir kısmında Bakanlığımızın imkanlarıyla sağlanan tohumları dağıttık” dedi.

Müdür Ayvalık, Karabük genelinde 71 bin dekar alanda da yem bitkisi ekimi gerçekleştirildiğini belirterek, “Şu an çıkışlarımız iyi. Bu sene bölge çok fazla kar yağışı alamadı fakat gerek aralık ayında yağan yağmurlar gerekse son 1 ay içinde alınan yağışlarla şu an için çıkışımız özellikle hububat ve yem bitkilerinde iyi. Böyle olacağını inşallah umut ediyoruz. İnşallah bereketli bir yıl olur” diye konuştu. (Nurettin Acar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kastamonu Yayın: 03.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen teknik gezide, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcileri, Kayseri’de sektör ile ilgili çalışmaları inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Ağaç ve orman ürünleri sektöründe tecrübe paylaşımında bulunmak, işbirliği imkanlarını geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Kayseri’ye teknik bir gezi düzenlendi. Kastamonu ahşap sektör temsilcilerinin katıldığı iki günlük teknik gezi çerçevesinde Kayseri’nin ahşap ve mobilya sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarına inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen programın ilk gününde Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, MOBİTEK mobilya fabrikası MOBİ Boya Fabrikası, KUMS Alışveriş Merkezi, KUMSMall Moda Show ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji ziyaret edildi.

Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörleri ile yapılan görüşmelerde kooperatifin yürütmüş olduğu projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, program çerçevesinde Kayseri’de ağaç işleri ve mobilya sektörüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Teknik koleje yönelik düzenlenen ziyarette ise OSB ve kolej arasındaki işbirliği, staj ve çalışma fırsatları ile kolejin öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar ele alınarak, mesleki ve teknik eğitim ile OSB işbirliğinin istihdama yönelik katkısı değerlendirildi.

Teknik gezi programının ikinci gününde ise Kastamonu sektör temsilcileri ile birlikte Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi. Tesise yapılan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere ilişkin detaylı bilgiler alındı. Ziyarette her iki ile yönelik yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Son ziyaretini mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve model fabrikadan danışmanlık hizmeti alan bir firmaya gerçekleştiren heyet, yapılan verimlilik çalışmalarını ve üretim hattında gerçekleştirilen değişimleri yerinde incelemesiyle programını tamamladı.