blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ağustos, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

101 yıl sonra kavuşulan İstiklal Madalyası, Samsunlularla buluşuyor

Ulusal Mücadele’nin birinci adımının atıldığı Samsun’a 101 yıl sonra verilen İstiklal Madalyası, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na kadar Samsun Müzesi’nde sergilenecek.
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun’un kurtuluş uğraşındaki tarihi rolüne dikkat çekerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) tarafından 11 Şubat 1924’te Samsun Mavnacılar Loncası ismine verilen İstiklal Madalyası’nın ve beratıyla birlikte Samsunlularla buluşacağını açıkladı.
Vali Tavlı yaptığı açıklamada, "Milli Uğraş Meşalesi’nin yakıldığı 19 Mayıs Kenti Samsun’umuzun 101 yıl sonra kavuştuğu İstiklal Madalyası, doğusundan batısına Karadeniz’in hırçın dalgaları ve işgalci güçlerin donanmalarıyla çaba ederek cepheye silah ve mühimmat taşıyan Mavnacılar Loncası’nın kahraman evlatlarının onurudur. Bu tarihi kıymet, bugünden itibaren 30 Ağustos Zafer Bayramı’mıza kadar Samsun Müzesi’nde ziyarete açık olacaktır" sözlerini kullandı.
İstiklal Madalyası’nın Samsun ve Türk milleti için iyi olması temennisinde bulunan Vali Tavlı, tüm vatandaşları bu manalı mirası görmek üzere Samsun Müzesi’ne davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ağustos, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunspor’da Musaba şoku

Süper Lig grubu Samsunspor’da yeni transferlerden Anthony Musaba, geçirdiği sakatlık nedeniyle Gençlerbirliği maç takımından çıkartıldı.
Samsunspor, Trendyol Süper Lig’in birinci haftasında yarın Gençlerbirliği’ni konuk edecek. Bu maç öncesi kırmızı-beyazlı takım, bugün yaptığı paylaşımla dönem başında İngiltere Championship takımı Sheffield Wednesday’den transfer edilen kanat forvet Anthony Musaba’nın sakatlandığını bildirdi.
Anthony Musaba’nın sakatlığı hakkında kulüp tarafından yapılan bilgilendirmede, "Futbolcumuz Anthony Musaba, sol uyluk ön taraf kas kümesindeki (M. Rektus Femoris) sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği müsabakasının maç takımında yer alamayacaktır. Oyuncumuzun tedavi süreci, sıhhat takımımızın denetiminde devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" sözleri kullanıldı.
Samsunspor forması ile şimdi resmi karşılaşmaya çıkamayan Musaba’nın alanlara dönüş mühleti ise kaslarda olan yaralanmanın şiddetine nazaran değişkenlik gösterecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.